Чим живе Миколаївщина — слухайте на Українському Радіо Миколаєва

Чим живе Миколаївщина — слухайте на Українському Радіо Миколаєва

6 вер. 2022

Із 5 вересня в ефір Українського Радіо Миколаєва повертається проєкт «Радіодень»  — слухайте його щобудня о 17:35.

«Буде багато корисної інформації, а ще історії незламних духом миколаївців», — каже редакторка Українського Радіо Миколаєва Оксана Хмельова.

Українське Радіо Миколаїв мовить онлайн та в FM частотах:

  • Миколаїв — 92,0 FМ;
  • Первомайськ — 105,9 FМ.

«Весь цей час із початку повномасштабного вторгнення росії Українське Радіо не припиняло мовлення в Миколаєві, передаючи в ефір наш загальнонаціональний сигнал із Києва. Комутації обласного радіо не було, його редакція перейшла у режим коротких включень і репортажів поміж повітряними тривогами й обстрілами міста.

Тепер наші слухачі в Миколаєві чутимуть якісні змістовні оперативні передачі про місто і область щодня, зокрема і проєкт інтерв’ю "Радіодень" (о 17:35)», — зазначив член правління, відповідальний за платформи радіо та телебачення, Дмитро Хоркін.

Читайте також: Повідомляйте новини: як зв`язатися із Суспільним на Миколаївщині?

Загалом, команда радійців Миколаївської філії Суспільного з огляду на безпеку працівників з квітня працювала дистанційно: готувала матеріали для цифрових платформ та ефіру Українського Радіо.

«За цей час ми змогли переорієнтуватися на дистанційну роботу. Технічно налагодили  можливість виходу в ефір поза студією, відпрацювали технологічний процес підготовки радіопрограм, продовжуючи тримати руку на пульсі подій», — каже редакторка Українського Радіо Миколаєва Оксана Хмельова.

У перші тижні повномасштабного вторгнення рф в Україну команда радійців залишалися на своїх робочих місцях

«Кожен з нас розумів, наскільки цінною є перевірена і точна інформація про те, що відбувається в країні, в області, в місті. Перші кілька днів були особливо складними, бо треба було опанувати себе, свої емоції, зберегти здатність аналізувати ситуацію, і вірити, беззастережно вірити в силу нашої армії і в силу українців. Цю впевненість — ми вистоїмо! — передавали нашим слухачам, навіть коли Миколаїв був оточений, коли бої точилися на околицях міста», — згадує Оксана Хмельова.

Вперше команді Українського Радіо Миколаєва  довелося ночувати в бомбосховищі 25 лютого, коли вийшли зі студії після вечірнього прямого ефіру і почули на вулиці автоматні черги. 

«Це тривав бій наших військових та поліцейських з диверсійною групою ворога.  Транспорт не ходив, на вулиці було небезпечно, ми спустилися в бомбосховище на території філії. Ніхто не спав до самого ранку, було тривожно, але все одно було внутрішнє відчуття, що Миколаїв російським окупантам не взяти. Ми не переставали виходити в ефір протягом березня, інформували слухачів про героїчну оборону міста, як працюють усі комунальні служби, транспорт, де можна отримати допомогу, де взяти ліки», — каже редакторка.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Українське Радіо на півдні України слухайте ще й на середніх хвилях — 1278 AM. Також сигнал доступний в мобільному застосунку suspilne.radio, на сайті ukr.radio, в мобільному застосунку «Дія».

Оперативні новини від Суспільне Миколаїв — на сайті Суспільне│Новини та у соцмережах: