Телебачення Чехії відтепер перекладає свої новини українською мовою

Телебачення Чехії відтепер перекладає свої новини українською мовою

14 бер. 2022

Для інформування українців, які вимушено переїхали до Чехії у зв’язку з російською агресією, чеський суспільний мовник Česká televize починає перекладати новини про війну РФ з Україною, поточні події в Чехії та світі українською мовою.

Читайте також: Французьке телебачення запускає щоденну програму про ситуацію в Україні

«Наша мета — забезпечити щоденний доступ українцям, які приїжджають, до актуальної інформації не лише про війну у Східній Європі, а й про поточні події в Чехії та світі. Тому щодня ми пропонуємо їм переклад “Новин” у прямому ефірі, які є головною новинною програмою з високим ступенем довіри на чеському телевізійному ринку», — повідомляють в Česká televize

Також регіональні студії Чеського телебачення в районах Брно та Острава пропонують новинно-інформаційні послуги для людей, які приїжджають з України до Чехії.

Окрім цього, у понеділок, 14 березня, о 19:30 (20:30 за київським часом) Чеське радіо та симфонічний оркестр проводить концерт зі збору коштів для українців, які постраждали від російської агресії. На початку березня відбувся Чеський телевізійний благодійний концерт, що транслювався в прямому ефірі з Вацлавської площі та зібрав понад 6 мільйонів євро на гуманітарну допомогу. 

Зазначимо, з перших днів російської агресії в Україні Чеське радіо приймає потокову трансляцію Українського Радіо через додаток mujROZHLAS. Також напередодні Чеське радіо та дитяча платформа Radio Junior та Czech Scout організували дитячу пресконференцію разом з експертами у різних галузях, які розповіли дітям простими словами про ситуацію в Україні, долю біженців, чому йде війна і які можуть бути її наслідки. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на: