«Високі дерева»: команда Суспільного Миколаєва записала вірш Дмитра Кременя

«Високі дерева»: команда Суспільного Миколаєва записала вірш Дмитра Кременя

21 сер. 2021

До дня народження та вшановуючи пам’ять про поета, лауреата Державної премії ім. Тараса Шевченка Дмитра Кременя, команда Суспільного Миколаєва записала у своєму виконанні його вірш «Високі дерева», який вийшов на фейсбук-сторінці та інстаграм-сторінці мовника.

Читайте також: «Ранок на Суспільному» в Одесі — старт нового сезону

 

До запису вірша долучилися представники різних редакцій Суспільного Миколаївщини: новинарі, редакторки Українське радіо Миколаїв та редакторка творчої групи «Ранок».

Лінійна продюсерка новин Вікторія Андрушків розповідає, що ідея прочитати вірша Дмитра Кременя до його дня народження виникла у кореспондентки Суспільного Миколаєва Ольги Рудої, і вся команда ньюзрумівців відразу погодилась. Вибрали твір, який передає індивідуальність Миколаєва «Високі дерева», розділили рядки між собою, організували виїзди на впізнавані місця Миколаєва.

«Ідея прийшла миттєво. Ми планували роботу на найближчі тижні: “Є дата народження миколаївського поета Дмитра Кременя, чому б не зробити щось знакове?”. Вирішили вивчити вірша, вибирали його разом. Поезії у Дмитра Кременя складні, вимагають осмислення. У вірші “Високі дерева” кожен із нас побачив щось своє, кожен віднайшов якусь свою алегорію», зазначає Ольга Руда.

Кореспондентка Суспільного Миколаєва Ніна Булах пам’ятає цей вірш ще зі шкільних років. Вивчаючи на уроках української літератури розділ «Література рідного краю», завжди вибирала твори Дмитра Дмитровича. Тому, коли колега запропонувала взяти участь у декламуванні вірша, з радістю погодилась. Ніна вважає, що поет у цьому творі знаходить оригінальні засоби, щоб розказати про велич та красу рідного краю.

«Подібні проєкти об’єднують колектив філії. Було і трохи тривожно: "А чи зможу передати емоцію, тон, настрій? Чи правильно вимовляю авторську риму?". Бо не можу сказати, що у цього поета "легенькі віршики". На запис ми їздили групами. У моїй була радійниця Анжеліка Топчій. Вона нам всім допомагала, адже не один раз читала Кременя в ефірі Українського радіо Миколаїв. До кінця зйомки ми жартома прозвали її кременезнавицею», згадує редакторка творчої групи «Ранок» Суспільне Миколаїв Олена Клепа.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. У Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами й випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на фейсбук-сторінціінстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.