«Українська музика в архітектурі» — на UA: МИКОЛАЇВ покажуть концерти з відомих туристичних локацій Чернігівщини

«Українська музика в архітектурі» — на UA: МИКОЛАЇВ покажуть концерти з відомих туристичних локацій Чернігівщини

20 сер. 2021

21-24 серпня регіональні телеканали Суспільного, зокрема UA: МИКОЛАЇВ, покажуть проєкт «Українська музика в архітектурі». Це аутсорсинговий проєкт, виготовлений командою Юрія М’яснікова на замовлення Суспільного Чернігівщини

Читайте також: «Це Україна. Це ми» — міжрегіональний спецпроєкт від Суспільного до Дня Незалежності

«Поєднання якісної музики, прекрасних виконавців та історичних локацій, про які багато хто чув, але не бачив — насправді вражає. Цей проєкт — чудовий приклад синергії команди філії та локального продакшена, залученого на аутсорс», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

У Чернігівській області активно розвивають туризм, тут є що подивитись мандрівникам. Для записів концертів обрали найвідоміші туристичні локації. 

«Головна мета цього проєкту — показати туристичні місця регіону. Ми зупинились на трьох з них — це гетьманська столиця Батурин, садиба Тарновських у Качанівці та Катерининська церква у Чернігові. Цими концертами ми хотіли ще більше розкрити красу визначних архітектурних споруд, показати їх з дещо нового ракурсу завдяки музиці і її професійному виконанню», — говорить продюсер Суспільного мовника Чернігівщини Артем Шелковий.

21 серпня о 22:00 дивіться  концерт джаз-бенду «BissQuit» Чернігівського обласного філармонійного центру у садибі Тарновських у Качанівці. Палац Тарновських  — давній осередок української культури, де живе дух свободи мислення, свободи творчості і свободи людини. Там часто відбувались бали, гостювали Тарас Шевченко, Микола Гоголь, Ілля Рєпін. Саме там композитор Михайло Глінка працював над оперою «Руслан і Людмила». Така аура надихнула джаз-бенд «BissQuit» виступити у Качанівці із концертом просто неба. Адже джаз — це справжнє втілення свободи у музиці.

23 серпня об 11:00  — виступ Академічного камерного хору імені Дмитра Бортнянського Чернігівського обласного філармонійного центру у Катерининській церкві. Катерининська церква — справжня архітектурна перлина та один із символів Чернігова. Розташована на в’їзді до міста, вона зустрічає кожного його гостя. Хрестоподібна, із п’ятьма куполами, церква водночас виглядає і вкоріненою у землю, і піднесеною до неба.

Академічний камерний хор імені Дмитра Бортнянського часто експериментує із концертними майданчиками, співаючи у давніх храмах. Цього разу концерт відбувся у величній Катерининській церкві.

24 серпня о 9:05  —  виступ академічного ансамблю пісні й танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру у гетьманській столиці Батурині. Художній керівник ансамблю – Сергій Вовк.

Як і Батуринський заповідник, ансамбль розповідає про традиції і героїчну історію українського народу. Але робить це багатою мовою музичного мистецтва і хореографії.

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо Радіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

ФОТО Суспільне Чернігів