«Голодомор 1932-1933 в історії Миколаївщини: Людські долі в контексті трагедії» — інфомарафон на Суспільному Миколаєва

«Голодомор 1932-1933 в історії Миколаївщини: Людські долі в контексті трагедії» — інфомарафон на Суспільному Миколаєва

6 сер. 2021


6 серпня на всіх платформах Миколаївської філії Суспільного стартував мультиплатформовий інформаційний марафон «Голодомор 1932-1933 в історії Миколаївщини: людські долі в контексті трагедії»

Про дослідження місцевих істориків і краєзнавців, про збір свідчень та спогади очевидців голодомору журналісти мовника розповідатимуть глядачам телеканалу UA: МИКОЛАЇВ, слухачам Українське радіо Миколаїв, читачам сайту Суспільне | Новини, на фейсбук-сторінці Суспільне Миколаїв у на інстаграм-сторінці.

«Тема Голодомору не втрачає актуальності через суспільну й морально-ціннісну значимість цієї трагедії та її наслідків для всієї України і, зокрема, для Миколаївщини. Однак важливо розуміти, що саме ми знаємо і пам’ятаємо про Голодомор. Напередодні пам’ятної дати у межах марафону тематичні матеріали виходять на всіх платформах Суспільного мовника Миколаївщини», — розповідає тимчасово виконувачка обов’язків продюсерки Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба.

У програмі «Радіодень» ведуча Оксана Хмельова разом із начальницею відділу інформації та використання документів Державного архіву Миколаївської області Мариною Мельник говорили про документи, які зберігаються в архіві, що підтверджують факт Голодомору. Цих документів залишилося обмаль, їх знищували і не передавалина зберігання до архіву. Проте навіть той невеликий обсяг паперових пам’яток спростовує будь-які заперечення Голодомору на території області.

О 17:20 у вечірньому випуску програми «Радіодень» ведуча Галина Самойленко разом з громадським діячем, публіцистом Олександром Малицьким обговорюватимуть, чому варто пам’ятати цю сторінку історії, як науковці та краєзнавці нашого краю досліджували історичні події 1932–1933 рр., чому голодомор заперечувала радянська влада і які свідчення очевидців вдалося записати миколаївським краєзнавцям.

Новинарі Суспільне Миколаїв зробили сюжет-портрет про дочку жінки, яка пережила голод в 1932-1933 роках.

«Команда Суспільне Миколаїв працює в режимі марафону двічі на місяць. Сьогодні черговий марафон присвятили Голодомору 1932-1933 років. Наші кореспонденти поспілкувалися з істориками та працівниками архіву, з дочкою жінки, яка пережила голодомор, з автором книги «Вітовщина» Олександром Ярмошевичем, в радіоефірі прозвучали аудіозаписи очевидців голодомору з Миколаївщини. Якщо немає можливості стежити за онлайн-трансляцією, то наші глядачі зможуть дізнатися про Голодомор на сайті Суспільного Миколаїв, а також у соцмережах», — розповідає лінійна продюсерка Вікторія Андрушків.

Також о 19:20 у програмі «Сьогодні. Головне» гість студії — керівник Обласного центру пошукових досліджень та редакційно-видавничої діяльності Сергій Макарчук та ведуча програми Аннета Рашевська обговорюватимуть, як організовувався Голодомор? Що відомо про події 1932-1933 років на Миколаївщині і чи з’являються нові дані про Голодомор.

Нагадаємо Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. В Миколаївській області — це телеканал UA: МИКОЛАЇВ і радіо Українське радіо Миколаїв.   

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Миколаївщини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Миколаїв у Фейсбуці, інстаграм-сторінці та Українському радіо Миколаїв, а також на сайті філії.

Оперативні новини про Миколаївщину шукайте на діджитал-платформах:

Як повідомити новину журналістам UA: МИКОЛАЇВ?