Помічник ветерана на Миколаївщині : що після навчання? І 04.09.2023

4 вер. 17:30


1 вересня цього року у Миколаєві, у Центрі ветеранського розвитку, який працює на базі Чорноморського національного університету ім. П. Могили, відбувся дебютний випуск слухачів тритижневих курсів з підготовки помічників ветерана, які працюватимуть у громадах в межах ініціативи Мінветеранів з розбудови системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя. Спеціальний вишкіл на Миколаївщині пройшли 23 особи, серед яких є ветерани російсько-української війни, члени родин загиблих Героїв, військових, які були й перебувають нині в полоні, та діти ветеранів.

Ми дізнаємося сьогодні у програмі «Радіодень»:

-Чому навчали майбутніх помічників;

-Які питання були найбільш актуальними для слухачів;

-Як працюватимуть вони по завершенню навчання;

-Які проблемні питання ще залишаються у реалізації даного проєкту

На прямому зв’язку: керівник експериментального проєкту «Помічник ветерана» на Миколаївщині Віктор Моісєєв, директор Миколаївського міського центру підтримки ветеранів війни;

Коментарі телефоном: генеральна директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна; Вероніка Гнатюк – дружина учасника бойових дій, яка є учасницею даного проєкту; Сергій Чорний – представник Чорноморської ТГ, який пройшов навчання та отримав сертифікат помічника ветерана.

 

Інші випуски
Більше відео