Ідентичність Миколаївщини: таврійський розпис у регіоні І 03.05.2024

3 тра. 17:35


На Миколаївщині останнім часом активно працюють над відновленням Таврійського розпису, який входить до нематеріальної культурної спадщини Миколаївської області. Це напрямок образотворчого мистецтва, який формувався на Миколаївщині, на Кінбурнській косі. У березні 2024 року Вище професійне училище №21 м. Миколаєва брало участь у  Національному конкурсі комп’ютерних проєктів "INFOMATRIX UKRAINE 2024", в номінації "Комп’ютерне мистецтво", з проєктом "Таврійський розпис: відродження". Крім отриманої перемоги, заклад ще й представлятиме Україну в травні на міжнародному конкурсі. Днями в Миколаєві також відбувся випуск навчального курсу з Таврійського розпису. Група викладачів закладів ПТО була створена за ініціативи Департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА, ГО "Центр навчання та освіти дорослих "Південь" та Агенцією розвитку Миколаєва. У програмі "Радіодень":

  • - які заходи проводяться на Миколаївщині у плані популяризації Таврійського розпису, як елементу нематеріальної культурної спадщини південного регіону; 
  • - як минув конкурс з вивчення Таврійського розпису серед викладачів закладів ПТО Миколаївщини;
  • - якими є особливості таврійського розпису.

На прямому зв’язку: Любов Паранюк майстриня, яка одна із перших почала відроджувати таврійський розпис на Миколаївщині;

Коментарі телефоном: Людмила Комісарова заступниця директорки департаменту освіти і науки Миколаївської ОВА ; Сергій Архипов директор Вищого професійного училища №21 м. Миколаєва, Любов Онощенко та Любов Шаповалова — учасниці курсу навчання Таврійського розпису.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео