Яким буде новий навчальний рік у громадах Миколаївщини | 30.08.2023

30 сер. 17:40


Невдовзі в Україні стартує новий навчальний рік 2023 — 2024. Учні та студенти сядуть за парти чи здобуватимуть освіту дистанційно вже з 1 вересня. Завершиться цей навчальний рік 28 червня 2024 року.

Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий повідомив, що навчальні заклади в Україні з 1 вересня працюватимуть в очному, дистанційному та змішаному форматах. Їх визначатимуть та погоджуватимуть ОВА та директори закладів освіти. Якщо батьки не хочуть, аби їхня дитина вчилася очно, можуть перевести її на іншу доступну форму навчання. Все ж учням початкової школи краще здобувати освіту в очному форматі, аби діти соціалізувалися. Педагогічні ради шкіл, до слова, можуть самостійно визначати структуру і тривалість навчального дня, тижня, занять і навіть форму організації навчання. Сьогодні у програмі «Радіодень» ми дізнаємося:

  • - За якою формою навчатимуться діти Миколаївщини у 2023 — 2024 рр;
  • - Якою є ситуація з організацією безпеки у навчальних закладах області;
  • - Які проблеми вирішують освітяни в окремих громадах області.

На прямому зв’язку: начальниця департаменту освіти й науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська.

Коментарі телефоном: заступник міського голови Очакова Олексій Васьков; голова Шевченківської територіальної громади Олег Пилипенко; директорка відділу освіти Снігурівської міської ради Оксана Забава.

Ведуча: Галина Самойленко

Інші випуски
Більше відео