«Екотранс»: небезпечне сусідство | 28.10.2020

28 жов. 12:15


Не перший рік мешканців миколаївських мікрорайонів Ліски та Намив непокоїть дим і сморід – нарікають на завод «Екотранс», який знаходиться поруч із житловою забудовою.

20 жовтня, заступнецею голови Миколаївської ОДА Тетяною Стахевич проведено зустріч з ініціативної групою громади м. Миколаєва та ГО «МІСТО СОНЦЯ» щодо порушених підприємством ТОВ «ЕКОТРАНС» екологічних норм із забруднення атмосферного повітря та шумового забруднення.

Державна екологічна інспекції у Миколаївській області повідомила, що у ході перевірки ТОВ «ЕКОТРАНС» було відібрано проби повітря. Виявлено невідповідності вимогам природоохоронного законодавства.

ТОВ «ЕКОТРАНС» надано припис щодо усунення цих порушень. Термін виконання припису 22 жовтня 2020 року. У разі виявлення порушень чинного законодавства, буде прийнято рішення щодо подання позову до суду стосовно припинення діяльності цього підприємства.

22 жовтня, у рамках проведення досудового розслідування, розпочатого за численними скаргами мешканців Заводського району Миколаєва до поліції та інших служб на викиди у повітря і шум у нічний час з боку «Екотрансу», на території підприємства проведено слідчі дії.

  • Які зміни відбулися в роботі підприємства після візиту правоохоронців?
  • Який вихід із небезпечного сусідства з «Екотрансом» бачать ініціативні мешканці Намиву та що планують у разі продовження роботи підприємства?

Про це у програмі «Радіодень» розповідають представники ініціативної групи мешканців мікрорайону Намив Тетяна Короленко та Микола Чернов.

Коментарі:

  • Наталія Ришкова, координаторка ГО «Місто сонця»;
  • Юліан Ніколюк, старший слідчий Слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області;

Ведучий - АндрійТюренков.

Інші випуски
Більше відео