На базі лікарні № 5 відкрили жіночу консультацію

17:21, 8 лют. 2019
 
 На базі лікарні № 5 відкрили жіночу консультацію

На базі Миколаївської міської лікарні № 5 восьмого лютого відкрили жіночу консультацію. Ремонт в ній зробили за гроші спонсорів та міського бюджету. Які послуги надаватимуть тут пацієнтам та які ремонтні роботи зробили у приміщенні – далі в сюжеті Світлани Кльосової.
Біля будівлі жіночої консультації збираються лікарі та пацієнти. Чекають приїзду міського голови. Олександр Сєнкевич спізнився на півгодини:

  • Хотів би вибачитися через запізнення. У мене поважна причина – у нас трошки затримався виконавчий комітет Миколаївської міської ради. Тому зсунулися ці зустрічі і я вимушений був залишитися, трошки запізнився.

  Після привітань та виступів в небо запустили лелеку з повітряних кульок. 22-річна Дар’я Фролова на 27-му тижні вагітності. Раніше користувалася послугами жіночої консультації в Амбулаторії № 2 на вулиці Металургів, 8.  Дар’я Фролова розповідає: «Було вкрай незручно перебувати в тій консультації. Тут зовсім інший рівень».

 Гостей заходу запросили оглянути будівлю. Раніше тут була станція переливання крові. У міській лікарні № 5 жіночої консультації не було шість років. Олена Терентьєва, головна лікарка Миколаївської міської лікарні № 5, каже: «Після проведення реформи акушери-гінекологи знаходилися на робочих місцях у сімейних амбулаторіях. Зараз у місті існують жіночі консультації, тому управлінням охорони здоров`я було прийняте рішення про відновлення жіночої консультації на базі нашої лікарні. До структурного підрозділу увійдуть 10 акушер-гінекологів, акушерки, які будуть надавати допомогу амбулаторно жінкам Корабельного та  Вітовського району». На ремонт приміщень витратили 200 тисяч гривень. Ольга Гунова працює 20 років у галузі акушерства та гінекології. Вважає, що відкриття жіночої консультації на базі лікарні має плюси як для пацієнтів, так і для медиків. Ольга Гунова, завідувачка жіночої консультації Миколаївської міської ради, говорить: «Великий плюс, що в цій жіночій консультації працюватимуть тільки лікарі акушери-гінекологи. Кожна жінка, яка йде до жіночої консультації несе щось сокровенне, щось таємне. Тому це має бути окремо від усіх сімейних амбулаторій, від поліклінік. Тому я думаю те, що ми зробили сьогодні - це великий крок вперед. Є плюси і в нашій роботі, тому що ми всі разом зібралися знову - колеги, наш колектив. Бувають такі ситуації, коли треба порадитися з кимось, адже бувають складні випадки, складні вагітні».
Щодня до жіночої консультації звертаються близько 200 жінок.



Автор - Світлана Кльосова.

Оператор: Ігор Чорний