У Миколаєві розпочався дводенний чемпіонат області з плавання

19:17, 7 лют. 2019
 
У Миколаєві розпочався дводенний чемпіонат області з плавання

   У Миколаєві розпочався дводенний чемпіонат області з плавання. У спорткомплексі “Водолій” змагаються понад сто двадцять спортсменів у всіх стилях плавання.
   Діти, юніори, молодь — вони змагаються за право представляти Миколаївщину на чемпіонатах України. Цей зимовий чемпіонат щорічний. Суддівська бригада слідкує за правильністю виконання стилів.

  Іван Хіменко,  суддя, розповідає: «Окрім фіксації часу судді дивляться за технікою плавання. Порушення техніки є причиною дискваліфікації  спортсмена, тому ми суворо за цим стежимо. За правильністю плавання, за правильністю виконання поворотів. Тобто це досить серйозний вид спорту».

 Вік та досвід у спортсменів різний.  Дванадцятирічний Максим Власенко займається плаванням шість років. Сьогодні ставить собі за мету потрапити на всеукраїнські змагання. Підтримати сина прийшла мати Максима. Галина Власенко каже: «Я постійно дуже хвилююсь, у мене постійно тремтять руки, скільки років вже ходимо. Радію, коли результати поліпшуються. Йому подобається. Захват. І позитивні емоції тільки».

Переможців цього чемпіонату розділять на три групи. Вони в подальшому представлятимуть Миколаївську область на чемпіонатах України.