Відбулись акція «Ні капітуляції» та хода пам’яті до Дня Гідності та Свободи

20:49, 21 лис. 2019
 
Відбулись акція «Ні капітуляції» та хода пам’яті до Дня Гідності та Свободи

Акція «Ні капітуляції» та хода пам’яті до Дня Гідності та Свободи відбулись сьогодні, 21 листопада, в Миколаєві.

Поблизу площі Соборної  о 18:00 почали збиратися люди. Тут учасники Київського та Миколаївського майдану, представники громадських організацій, волонтери, учасники АТО, містяни. У них в руках прапори та квіти. 

Організатор заходу Юрій Діденко говорить, попередні  акції «Ні капітуляції», які відбувалися у Миколаєві поки результатів не дали. Говорить, людей мають почути. За словами старшого інспектора сектору превентивної комунікації Михайла Морозова, до заходу долучилося близько ста людей. Організатори говорять, що в акції та в ході участь взяло близько трьохсот людей.

 Ходою учасники пройшли вулицею Соборною, проспектом Центральним та вулицею Садовою до пам’ятника Героїв Небесної Сотні. Там відбулося покладання квітів. 



Нагадаємо, протести на майдані в Києві розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Поширилися протести  після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. Силова протидія протестам з боку влади призвели до відкритого силового протистояння, яке надалі переросло у Революцію гідності.
__________________
Авторка:  В. Андрушків
Оператор: В. Філімон