Містяни виступали за ухвалення програми “Центру захисту тварин”

17:46, 16 лис. 2019
 
Містяни виступали за ухвалення програми “Центру захисту тварин”

Під гаслом «Ми за безпечне місто» на площі Соборній зібралось понад пів сотні містян. Виступали за ухвалення програми “Центру захисту тварин” щодо поводження з безпритульними собаками.

Марина Дячук прийшла на мітинг із собаками Джеком та Оскаром. Дівчина каже: дуже любить тварин, сюди прийшла, аби зробити для них рідне місто безпечнішим.

Марина Дячук каже:
- Я переживаю дуже за них. У нас був неприємний інцидент, коли мого старшого синочка дуже травмували собаки, його ледве зібрали до купи, він ледь не помер. Це було горе. І, до речі, це горе щодня. Тому що він інвалід, він не має змоги бігати так, як раніше, веселитися. Він відчуває біль, постійний біль.

Інший учасник мітингу Станіслав Мороков.  Кілька років тому на чоловіка у центрі міста напали собаки.

На акцію люди вийшли із саморобними плакатами та промовами. Серед вимог прийняття програми Центру захисту тварин.

Олена Косенчук, організаторка мітингу, говорить:
-
Це єдина програма, яка не передбачає залишення домашніх тварин на призволяще.  І друга вимога — це на сьогоднішній день на комунальному підприємстві найадекватніший директор, ми хочемо, щоб Олександр Сєнкевич продовжив йому контракт.

Вимоги оформили у листі-зверненні до Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича. До документа прикріпили 75 підписів, зібраних під час мітингу. На акцію прийшов і директор КП “Центр захисту тварин” Олександр Голобродський. Чоловік каже: підприємству не вистачає фінансування і підтримки міської ради.
Олександр Голобродський говорить:
- Підприємство з Нового року, з вірогідністю 95%, зупиниться. На сьогодні у нас фінансування залишилось тільки на зарплатню і запас корму максимум на місяць. Із першого січня, проаналізувавши за останній тиждень всю інформацію, виходить що за бюджетним кодексом, навіть якщо буде прийнята якась програма цього року, то три місяці після Нового року ні бюджет не має право фінансувати підприємство, ні ми не можемо сплачувати зарплатню. Ми готуємось до того, аби повністю зупиняти підприємство.

За даними поліції на захід прийшло понад 50 містян.

Авторка:  В. Чернявська
Операторка:   Ю. Філімон