Сорок строковиків і контрактників долучились до лав Нацгвардії

17:03, 16 лис. 2019
 
Сорок строковиків і контрактників долучились до лав Нацгвардії

Двадцять строковиків та двадцять контрактників долучились до лав Національної гвардії України. Присягу складали в парку «Народний Сад».

Анастасія Гнатюк – одна з шести жінок, які сьогодні вступили до лав Національної гвардії України. Служитиме за контрактом. Анастасія  каже, у Національній гвардії вона виконуватиме роль кухаря. Ольга Золотухіна – бабуся Анастасії. Жінка говорить, що родина позитивно відреагували відносно бажання онуки служити в лавах нацгвардії.

Начальник відділення по роботі з особовим складом військової частини 3039 Національної гвардії України майор Сергій Кірічок каже, ці військовослужбовці служитимуть у патрульному підрозділі та стрілецькому батальйоні, займатимуться конвоюванням та екстрадицією підсудних. Пояснив чому складання присяги відбулося у парку «Народний сад»:

  • Хотілося чогось неординарного. У ті рази ми робили це на Соборній площі, цю присягу ми зробили тут. Тобто кожну присягу ми робимо в різних місцях і я думаю, що цим популяризуємо службу в Національній гвардії України.

Автор – Олександр Гресь
Оператор – Василь Філімон