У Заводському районі боролися із стихійною торгівлею

14:24, 15 лис. 2019
 
У Заводському районі боролися із стихійною торгівлею

Ковбасні та молочні продукти, овочі та домашні консерви. Сьогодні, 15 листопада,  в Заводському районі співробітники адміністрації боролися із стихійною торгівлею. Як відбувався рейд - бачили кореспонденти Суспільного - Валентина Гурова та Юлія Філімон.

Валентина Гурова, кореспондентка, каже:
- Все, що знаходиться поза межами малих архітектурних форм – стихійна торгівля. На продавців товару в таких місцях співробітники адміністрації Заводського району складають протоколи.

Рейд організували біля будинку №38 по вулиці Крилова. Віктор Ісаченко торгує на цьому місці 32 роки. Товар привозить щодня з Кривої Балки.  Чоловік говорить, знає, що продавати тут не можна, але це можливість заробити гроші.

Продавчиня овочів співробітникам адміністрації не представляється, телефонує своєму роботодавцю. На продавчиню ковбас та сиру з прилавку, не обладнаного для таких товарів, представники адміністрації також складають протокол. Олена Альохіна мешкає у будинку поруч із цим ринком, жінка говорить, неодноразово зверталися до адміністрації району, аби вжили заходів.

  • У рейди місцями стихійної торгівлі співробітники адміністрації виходять двічі на тиждень, - говорить заступниця голови адміністрації Заводського району Світлана Чепіжко. - За результатами рейду ми складаємо протоколи про адмінправопорушення.  Протокол повинен містить прізвище, адресу, адресу проживання та реєстрації, паспортні дані, місце та дату народження і ще ідентифікаційний код.

Протоколи відправляються за місцем проживання правопорушника. Далі члени комісії у адміністрації району вирішують, який штраф буде накладено на продавця. На фізичних осіб в такому випадку накладається штраф від 340 гривень, на фізичних осіб-підприємців та посадових осіб - від 850 гривень

- Поруч із місцем стихійної торгівлі по вулиці Крилова є порожній ринок. Продавці намагаються виносити продукцію ближче до покупця, МАФи знаходяться на вулиці Крилова на законних підставах,  - говорить голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук.

Протягом двох годин рейду  місцями стихійної торгівлі, співробітники адміністрації склали п’ять  адміністративних протоколів на продавців. Із початку 2019 року добровільно сплачено 60 тисяч гривень штрафу за адміністративні правопорушення, розглянуті членами комісії адміністрації Заводського району. Більша частина цих грошей – штрафи за стихійну торгівлю.


Авторка: Валентина Гурова
Операторка: Юлія Кускова