Відкрили меморіальну дошку бійцю Олександру Калиновському

12:31, 13 лис. 2019
 
Відкрили меморіальну дошку бійцю Олександру Калиновському

Сьогодні, 13 листопада, на стіні будинку по вулиці Генерала Карпенка, 2/1 відкрили меморіальну дошку миколаївському бійцю Олександру Калиновському. На захід зібрались друзі, родичі та бойові товариші військовослужбовця.



Юрій Гайша, друг Олександра, каже:

  • Усі знають його як найщирішу, найдобрішу, веселу людину. Завжди був душею компанії, завжди піднімав усім настрій, завжди ходив із посмішкою і радів цьому життю, нікому не відмовляв у допомозі, усім допомагав, підтримував.

Таким Юрій Гайша запам’ятав свого кращого друга Олександра Калиновського, який загинув у 22 роки на Сході країни, під час бойових дій. Юрій Гайша один із тих, хто прийшов вшанувати пам’ять бійця на відкритті  меморіальної дошки.

Ігор Домбровський разом із Олександром Калиновським служив у 72-й окремій механізованій бригаді. На відкриття меморіальної дошки чоловік приїхав із Києва.

У будинку на вулиці Генерала Карпенка раніше жив Олександр Калиновський. Його сусіди виходили до мікрофона та згадували хлопця. Аліна Грам, подруга Олександра, говорить:

  • Ось він загинув у 22, а на той момент, коли я з ним познайомилась, йому було 17 років. Він нашим сусідом був. Можна бути чоловіком у 20, але не бути ним у 30. Ось він уже в 17 був чоловіком. Його мама сама виховала. Він дуже поважав жінок.

Цього року це восьма меморіальна дошка, встановлена в пам’ять про миколаївських бійців, які загинули під час російсько-української війни.


Нагадаємо, 29 жовтня 2014 року Олександр Калиновський був смертельно поранений у бою з диверсійно-терористичною групою під час встановлення спостережного посту в районі села Петрівське Донецької області.
___________________________

Авторка:  В. Чернявська
Оператор:  І. Чорний