Станом на 12 листопада працює один із двох котлів Миколаївської ТЕЦ

16:27, 12 лис. 2019
 
Станом на 12 листопада працює один із двох котлів Миколаївської ТЕЦ

Понад 90% об’єктів, які обслуговує Миколаївська теплоелектроцентраль, підключено. Із них на 100% - дитячі садочки, школи  і заклади культури. Про це стало відомо під час пресконференції щодо початку опалювального сезону.

Генеральний директор ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» Юрій Кішко каже, станом на 11 листопада підключено 821 об’єкт. Аварійні ситуації на мережах ліквідовують виключно співробітники підприємства:

  • Ми в минулому році за 11 місяців зменшили збиток підприємства на 18 мільйонів гривень – а це 34 %. Ми закупаємо певну кількість труб різних діаметрів по мірі настання аварійних ситуацій,  великими або маленькими ділянками. 

- Зараз є три проєкти, які підрядник ТОВ «Еверест систем» подаватиме на експертизу, - говорить головний інженер ПРаТ «Миколаївська ТЕЦ» Федір Шевченко. - Заміна ділянки  по вулиці Московській від перехрестя Корабелів - Дунаєва до вулиці Спаської. Також розроблено проєкт будівництва близько 30 метрів – з’єднання вулиці Лягіна з Великою Морською. Це для поліпшення гідравліки. І проєкт від вулиці Млинної до Пограничної по Третій Слобідській.

Опалювальний сезон Теплоелектроцентраль розпочала вчасно – 31-го жовтня. Наразі всі аварійні ситуації ліквідовані. Попри те, що температурний режим вище середньодобових восьми градусів, зупинити подачу тепла на «Миколаївській ТЕЦ» не можуть, на відміну від «Миколаївоблтеплоенерго». Юрій Кішко каже: представники ОСББ або керуючих компаній можуть не вмикати подачу тепла на повну потужність або регулювати температуру самостійно з метою економії палива.

Станом на 12 листопада працює один із двох котлів підприємства. Федір Шевченко, головний інженер ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ», говорить:

  • Зараз у роботі знаходиться 2-й енергетичний котел, сьогодні ми зупинили перший енергетичний котел для того, щоб на початку опалювального сезону рівномірно перевірити усі захисти, всі механізми, щоб працювали злагоджено. Котли наші 38-го та 39-го року. Ми завжди підтримуємо їх у справному стані.

Нагадаємо, всього підприємство подає тепло до 901 об’єкта. Це майже 40% від усіх у Миколаєві, що користуються централізованим опаленням. ТЕЦ подає тепло у Центральний, частково Заводський та Інгульський райони. На балансі підприємства 47 з половиною кілометрів теплопроводу, 10 км мереж орендують у Миколаївської міської ради.

 

Авторка: Катерина Максименко.
Оператор: Ігор Чорний