У Миколаєві люди відбувають покарання у вигляді громадських робіт

15:58, 12 лис. 2019
 
У Миколаєві люди відбувають покарання у вигляді громадських робіт

Замість ув’язнення - громадські  роботи.  В Обласному палаці культури працюють ті, кому суд призначив громадські роботи, як міру покарання за скоєні правопорушення.

Територію навколо Обласного палацу культури прибирають Юрій Повшук та Роман Тутаєв. Це позаштатні працівники палацу, які виконують незвичну для себе роботу.  Чоловіки відбувають покарання у вигляді громадських робіт. У звичному житті працюють будівельниками. Юрій Повшук каже:
- Відпрацьовую тут громадські роботи і після цього їду на свою основну роботу. Я будівельник. Будуємо садок. Зараз збираємо листя і виносимо їх у бак.

Володимир Карагяур, головний інженер Обласного палацу культури, на робочому місці проводить інструктаж. Говорить, якщо люди порушують дисципліну, повертає їх до Центру пробації.

- Громадські роботи є безоплатними. Із Обласним палацом культури Центр пробації співпрацює з 2001 року, - говорить начальниця Заводського відділу Державної установи "Центр пробації" в Миколаївській області Ірина Нофенко. - Щороку Миколаївська міська рада затверджує перелік об’єктів, на яких будуть відбувати таке покарання особи, які засуджені до такого виду покарання, та види робіт. Із початку року в такий спосіб (громадські роботи) покарання відбули 11 людей, які відпрацювали 1290 годин. Працюють по чотири години на день.

Авторка: Н. Булах
Оператор: С. Куропятник