Правоохоронців підозрюють у фізичному насиллі над людьми

16:35, 7 лис. 2019
 
Правоохоронців  підозрюють у фізичному насиллі над людьми

Тримання під вартою або застава у розмірі 401 тисяча 400 гривень. 7 листопада у Миколаївському апеляційному суді розглядалась апеляція від Михайла Кривокоритова – поліцейського з Одеси.

Об 11:50 розпочалось засідання апеляційного суду в Миколаєві. Адвокати Михайла Кривокоритова - Рубен Степанян та Артем Питомець - звернулись з апеляційною скаргою щодо запобіжного заходу, прийнятим суддею Заводського суду Миколаєва. Рубен Степанян говорить, суддя проігнорував докази сторони захисту щодо необґрунтованості пред’явленої підозри.

Прокурор Іван Гаркушин апелює адвокатові стосовно неупередженості розгляду.

Адвокат Михайла Кривокоритова Артем Питомець просить скасувати рішення Заводського суду щодо його підзахисного та винести нову ухвалу -  особиста порука, або особисте зобов’язання. Після наради, суддівська колегія у складі Олени Фаріонової, Наталії Чебанової-Губарєвої та  Оксани Куценко прийняли рішення задовольнити апеляцію частково.

Олена Фаріонова, секретарка судової палати у кримінальних справах, каже:
- Застосувати до Кривокоритова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 7 грудня 2019 року включно. Визначити розмір застави у розмірі 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 401 тисяча 400 гривень.

Адвокати підзахисного та прокурор не стали коментувати рішення апеляційного суду.
Нагадаємо, у місті Одеса 1 червня 2019-го, під час патрулювання залізничного вокзалу, поліцейські Михайло Кривокоритов та Сергій Никончук затримали двох людей через підозру в крадіжці золотого ланцюжка. Правоохоронців  Державне бюро розслідувань підозрює у фізичному насиллі над людьми, аби отримати покази. У разі доведення вини,  їм загрожує від 5-ти до 10 років позбавлення волі.


Автор – Олександр Гресь
Оператор – Василь Філімон