На сесії обласної ради розглянули одне питання

14:58, 7 лис. 2019
 
На сесії обласної ради розглянули одне питання

Із 10-ти питань з порядку денного на 29-й позачерговій сесії обласної ради розглянули одне.

Засідання 29-ї позачергової сесії розпочалось о 10:27. Зареєструвались 33 депутати. У порядку денному було 10 питань, зокрема, щодо припинення повноважень першого заступника голови облради Андрія Кротова. Під час обговорення порядку денного троє депутатів закликали голосувати «за» припинення повноважень Вікторії Москаленко – голови облради.

Максим Невінчанний, депутат обласної ради, каже:

  • Є пропозиція повністю переформатувати обласну раду, зняти голову обласної ради, яка, нагадаю, не звітувала перед нами, перед вами, тривалий час та поставити питання про звітність. Тому що не знати і готувати звіт два з половиною роки - це неправильно.

Депутат Михайло Талпа виступив із трибуни з закликом першочергово вирішувати господарські питання, а не кадрові. Зокрема, розповів про стан дороги М-13, яка пролягає через  Врадіївський, Арбузинський та Первомайський райони області. Михайло Талпа говорить:

  • Сесію сьогодні зібрав Стаднік, саме він виступив ініціатором збіру підписів голосів за відставку Москаленко. Мета сесії: зняти Москаленко чи не зняти.

За годину,  в процесі обговорення порядку денного, за пропозицією депутата Олександра Бондара, виключили всі питання, окрім внесення змін до комплексної програми соцзахисту «Турбота». Воно стало єдиним, яке депутатська більшість підтримала. Також проголосували за притягнення до відповідальності директорки департаменту соцзахисту  населення Миколаївської ОДА Оксани Єльчієвої.

Олександр Бондар, депутат обласної ради, каже:

  • На 19-й рік була передбачена сума 10 мільйонів гривень на програму "Турбота", саме для тяжкохворих дітей, які проживають в Миколаївській області. Але під час прийняття і внесення правок, а саме: положення щодо  використанню цих коштів - була допущена суто технічна помилка. Тобто програма і положення не співпадали у своїй назві. У зв’язку з цим державне казначейство не могло фінансувати ці видатки. Заявки були, а фінансування не було. 

Після цього 29-ту позачергову сесію обласної ради закрили.
Вікторія Москаленко, голова обласної ради, говорить:

  • Сесія відбулася, але ті питання кадрові, дійсно там є розбіжності по голосуванню. Я не вважаю, що це є проблемою. Але я думала такими питаннями консолідувати зал, тому що комісія бюджетна абсолютно заблокована.

Щодо питання дострокового припинення повноважень свого першого заступника Андрія Кротова говорить наступне:

  • Кротов працює на виконавчу гілку влади. У нас нормальні відносини. Я запитала: "Андрію Олександровичу, а ви працюєте в обласній раді чи в ОДА?" Кротов пояснив: "Зрозумій, змінилась політична обстановка, а я зараз там у нормальних відносинах, я фаворит".

Із журналістами Адрій Кротов під час засідання і після не спілкувався. Вікторія Москаленко каже: посада першого заступника вакантна. На неї є дві кандидатури:

  • Я сьогодні хотіла внести пропозиції: Тахір Сатридінов і  Катрич Анатолій Петрович - депутат кількох скликань, зарекомендував себе як людина порядна і його підтримують колеги. І Тахір з фракції «Наш край», його порекомендували, я погодилась з цією пропозицією.

Авторка: Катерина Балєєва
Оператор: Ігор Чорний