Волонтер із Миколаєва передав бригаді морської авіації літак

10:24, 31 жов. 2019
 
Волонтер із Миколаєва передав бригаді морської авіації літак

Сьогодні, 31 жовтня, бригаді морської авіації, як безоплатну благодійну допомогу,  волонтер передалав легкий транспортний літак Ан - 2.



Це - волонтер Єгор Шишкін. Сьогодні, 31 жовтня, він передав літак Ан - 2 військовим льотчикам із бригади морської авіації. Чоловік придбав його в 2015 році на ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне», де техніку до 2014 року включно використовували для пасажирських перевезень. У жовтні літак транспортували до Миколаєва.

  • 10 бригада морської авіації – єдина частина ЗСУ, яка експлуатує літаки типу Ан - 2, - розповідає заступник командувача військово-морських сил з авіації Ігор Бедзай.

У бригаді літак використовуватимуть для початкової парашутної підготовки підрозділів морської піхоти, десантно-штурмових військ, спецпризначенців, а також курсантів академії сухопутних військ.

  • Ан - 2 може взяти на борт до 10 пасажирів та розвиває швидкість до 200 км на годину. Він економічніший в експлуатації та обслуговуванні, на відміну від вертольотів, - говорить офіцер бригади морської авіації Максим Тюпин.

Льотчики його ескадрильї керуватимуть цим літаком. В авіаційній бригаді два АНи. Один зараз капітально ремонтують на Вінницькому авіаційному заводі. Той, що сьогодні передав волонтер – наступного року за 2 млн гривень з держбюджету відремонтують так само у Вінниці, - говорить Ігор Бедзай.                  
Ан - 2 – перший літак, переданий військовим приватною особою, і друга одиниця техніки, подарована бригаді, як волонтерська допомога. Уже експлуатується вертоліт К-226, переданий Львівською ОДА. Ан - 2 після капітального ремонту планують підняти у повітря вже наприкінці наступного року.


__________________
Авторка: М. Савицька                                                 
Оператор: В. Філімон