Школярі організували акцію «Засвітись! Будь помітним на дорозі»

16:07, 23 жов. 2019
 
Школярі організували  акцію «Засвітись! Будь помітним на дорозі»

Світловідбиваючі елементи, інформаційні плакати та танці на пішохідному переході. У рамках другого етапу Всеукраїнського змагання Хештег-марафон #SpeakUpUkraine школярі Миколаївської загальноосвітньої школи № 56 організували  акцію «Засвітись! Будь помітним на дорозі». Змагання організовані ГО "Traffic Challenge".

На пішохідному переході біля зупинки громадського транспорту «Янтарна» збираються школярі, також їхні батьки, вчителі та патрульні поліцейські. Двадцять людей принесли з собою плакати з надписами, які розповідають про проблему безпеки на дорозі, а також трафарети та фарбу. Одягли світловідбиваючі жилети.

У проведенні акції школярам допомагають патрульні поліцейські. Анна Хитько, т.в.о. старшого інспектора відділу зв’язків  з громадськістю управління патрульної поліції, каже:

  • Хештег-марафон #SpeakUpUkraine – це всеукраїнське змагання дитячо-молодіжних команд, яке проводиться в чотири етапи. Триває два з половиною місяці. Воно відбувається в рамках національної програми з попередження дитячо-юнацького травматизму.

Патрульні поліцейські зупиняють рух автомобілів. Розпочинається акція. У рамках акції діти разом із патрульними через трафарет наносять на дорогу надписи: «Дивись на дорогу, а не в телефон!», «Зніми навушники!» тощо.

Педагог-організатор Миколаївської загальноосвітньої школи №56 Альона Пікуль каже, що  до акції готувалися тиждень.

Нагадаємо, для участі в цих змаганнях з Миколаївської області зареєструвалося 17 шкіл. Перший етап проведення Всеукраїнського змагання Хештег-марафон #SpeakUpUkraine  розпочався 30 вересня та тривав 15 днів. Тема першого етапу:  «Моя безпека на дорозі!». Участь у ньому брали діти молодшого шкільного віку. Другий етап стартував 14  і триватиме до 25 жовтня. Тема :«Цінуй моє життя!». Участь в другому етапі беруть діти середнього та старшого шкільного віку. Школярі організовують громадські акції, під час яких звертають увагу на проблему безпеки на дорогах. 28 жовтня стартує третій етап. У четвертому етапі діти разом з іншими членами команд складатимуть тест на знання правил дорожнього руху. Після завершення змагань переможці отримають призи від ГО "Traffic Challenge" .

 

Авторка:  В. Андрушків,
Оператор: І. Чорний