У Миколаєві влаштували трамвайну екскурсію містом

19:26, 19 жов. 2019
 
У Миколаєві влаштували трамвайну екскурсію містом

У рамках проєкту «Спаський трамвай» для миколаївців влаштували трамвайну екскурсію містом.

Збір охочих на вулиці Декабристів. О 14:00 трамвай 19-15 збирає пасажирів. Усі 40 місць зайняті.  Трамвай їде від Декабристів до Яхт-клубу. Протягом поїздки екскурсовод Євген Парамонов описує історичні місця Миколаєва. За кермом трамваю 54-річний Сергій Шипрук. Чоловік працює водієм 30 років. Веде не надто швидко, 10-20 кілометрів на годину. Розповідає:
-      Виходить так: людина веде екскурсію, а я їду досить повільно, щоб екскурсовод встиг розповісти про те чи інше місце або будинок, споруду.  Кінцева зупинка трамвая на вулиці Образцова. Звідси пасажири пішки йдуть до Старого залізничного вокзалу. Він закритий, але в рамках екскурсії його відкривають для екскурсантів.

Кінцева зупинка екскурсії - колишній Палац культури залізничників. Євген Парамонов, екскурсовод, каже:
- Цього разу маршрут закінчився в іншому місці. Він щоразу переривається в різних місцях. Наприклад, перші два фестивалі ми проводили таким чином: ми доїжджали до Спаського урочища, а там далі вже була пішохідна екскурсія. Рейки для фестивалю не змінюються, маршрут,  як правило, один і той же, але інформація різна і люди приходять різні.

Авторка: Світлана Кльосова
Оператор: Ігор Чорний