Колектив Морського ліцею не може з’їхатися в одне приміщення

9:10, 17 жов. 2019
 
Колектив Морського ліцею не може з’їхатися в одне приміщення

Два шкільні корпуси за три кілометри один від одного. Учні та вчителі Миколаївського морського ліцею не можуть остаточно з’їхатись в одне приміщення. У чому проблема - дізнавались кореспонденти Суспільного.

У корпусі Морського ліцею на вулиці Шосейна, 19 для занять спортом виділена кімната на другому поверсі. Вона непристосована під спортивну залу, немає необхідної вентиляції, а весь простір займають два тенісні столи. Немає і майданчика біля будівлі.

Людмила Горбатюк, мати Даніла – учня морського ліцею, каже:

  • Ми дуже довго чекали нове приміщення. Зараз, коли нам дали 37 школу, ми, як малий корпус, ще туди не переїхали. У цьому малом корпусі багато проблем — це відсутність їдальні, відсутність нормального спортзалу. Мій син дуже любить фізкультуру, але в цьому залі неможливо займатись, діткам дуже незручно.

У малому корпусі навчається 131 дитина. Приміщення будувалось для дитячого садочка. Старшокласники тут базуються 20 років. Ірина Мірнинко, заступниця директорки Морського ліцею, говорить:

  • Приміщення пристосоване для маленьких дітей, але не для таких дорослих. Тому у нас дуже велика скупченість, на перервах не вистачає місця дітям, тому що просто нема приміщень для відпочинку, тому вони у нас або знаходяться у класах, або, коли тепла погода, вони мають вийти на вулицю, але розпочалась прохолодна погода, тому вони постійно знаходяться в приміщеннях.

За три кілометри на вулиці Даля, 4-А, у приміщенні колишньої 37-ї школи,  цього року  розпочали навчання учні Морського ліцею. Усі діти вміститися не змогли, оскільки 264 квадратних метри третього поверху займає коледж преси і телебачення та телеканал «ТАК-ТV». У червні 2019 року в них завершився договір оренди. За приміщення телеканал сплачував одну гривню.

Гліб Головченко, генеральний продюсер “ТАК-TV”, розповідає:

  • Ви знаєте, це  дивна ситуація… ця напівзруйнована 37-ма школа за 10 років, які ми орендуємо, нікому не була потрібна. А тут виявилося, що терміново необхідно приймати якесь рішення і заселяти Морський ліцей. Ми не проти будь-якого навчального закладу, який буде нашим сусідом.

Коледж преси та телебачення вже не входить у реєстр суб’єктів освітньої діяльності. Працює телеканал «ТАК-TV», він транслюється 24 години на добу і є одним із двох миколаївських телеканалів, що може виходити у прямий ефір. За словами генерального продюсера Гліба Головченка, головна проблема переїзду — необхідність переносити комунікації. Це може спричинити перерви у мовленні. Вирішення питання щодо виділення іншого приміщення запропонували на черговій комісії з питань житлово-комунального господарства. Олексій Лепішев, голова комісії, каже:

  • Надати повне функціональне приміщення під Морський ліцей. Сьогодні на комісії ми обговорювали: в подальшому преса та телебачення, які знаходяться там, будуть переселені в альтернативне приміщення, яке вони на цей момент поїхали дивитись.

Відтепер телеканалу доведеться сплачувати повну орендну вартість за територію. Серед запропонованих будівель - будинок на вулиці Адміральська, 41. Рішення щодо обрання приміщення для оренди керівництво «ТАК-TV» має узгодити протягом найближчих трьох днів. Сам же переїзд може затягнутися на місяці. Гліб Головченко, генеральний продюсер “ТАК-TV”, говорить:
- Десь біля року пішло на те, щоб зробити все необхідне. Але, я думаю, що сьогодні ми маємо говорити про термін  до кінця навчального року, тобто десь до кінця травня-червня місяця.

Протягом цього часу учні корпусу на вулиці Шосейній навчатимуться у двох приміщеннях.

Авторка:  В. Чернявська
Оператори: Ю. Кускова, Є. Сержук, С. Куропятник