Осіння призовна кампанія триватиме до грудня включно

13:15, 16 жов. 2019
 
Осіння призовна кампанія триватиме до грудня включно

У Миколаєві до лав ЗСУ та Нацгвардії відправили 38 призовників. Проводжали строковиків біля пам’ятника загону Костянтина Ольшанського.

Призовники виходять з автобуса, шикуються. Двадцятирічний Юрій Андросюк до військкомату прийшов сам. Хлопець говорить, що в армії служили дідусь і батько, тож стати військовослужбовцем для нього честь. Із родом військ визначився - хоче стати зв’язківцем. Юрія проводжають до армії мати та бабуся. Валентина Андросюк говорить, що важко стримувати емоції:
- Важкий день для мене, адже віддати сина до армії, проститися на півтора року дуже важко. Будемо сподіватися на найкраще, що служитиме добре і повернеться вже чоловіком справжнім, великим, гарним.

Призовників благословляє на службу капелан.
Рукопашний бій присутнім продемонстрували бійці ММА Миколаєва.
Військовослужбовці 79-ї десантно-штурмової бригади продемонстрували елементи ведення ближнього бою, які використовують у своїй службі.

«Граф», військовослужбовець  79-ї  десантно-штурмової бригади, каже:
- Ми показували щойно прийоми рукопашного бою, висадку десанту з БТРа і захоплення БТРа. Служба непогана, всім охочим раджу! Терпіння, служба це таке, багато нервів. Служити, головне - любити свою державу, захищати батьківщину, я вважаю, це борг кожного  відслужити.

  • Ці призовники на два місяці поїдуть до навчальних центрів, потому 19 чоловік служитимуть у ЗСУ, ще 19 - у Національній гвардії України, - говорить заступник військового комісара Миколаївської області Віктор Мамчур.

Осіння призовна кампанія триватиме до грудня включно. У зону проведення ООС строковиків не відправлятимуть, служитимуть у військових частинах у місці їх постійної дислокації.

Авторка: Валентина Гурова
Операторка: Юлія Кускова