У ЦНАП працює новий сервіс, який відстежує стан черги

15:58, 10 жов. 2019
 
У ЦНАП працює новий сервіс, який відстежує стан черги

Електронна черга через QR-код та додаток «Viber». Департамент  надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради запустив чат-бот, який відстежує стан черги.

Тетяна Стразіна - приватний підприємець. До центру надання адміністративних послуг звернулась, щоб змінити місце реєстрації свого бізнесу. Каже, новий сервіс зручний:

  • Поки там підійде моє місце, я можу займатися десь тут, близько, своїми справами. Написали номер талону мій, яка послуга і моє місце в черзі - номер три.

Стати в чергу через чат-бот можна за будь-якою послугою центру з надання адміністративних послуг, - розповідає начальниця управління адміністративних послуг Ольга Гривач.

  • Ви підходите, отримуєте талон. На талоні за допомогою камер смартфону скануєте QR-код, який є внизу цього талону, і натискаєте бот-клієнт і почати. Сканується цей QR-код і розпочинається проходження вашої черги у цьому процесі надання адміністративних послуг.

Вперше сьогодні скористався чат-ботом Сергій Притуленко. Хлопець прийшов отримати довідку про відсутність у нього приватної земельної ділянки. Розповідає про переваги чат-боту:

  • Завжди черга дуже багато часу займає. І зазвичай люди не дуже чесно себе поводять в чергах. Але з цією функцією можна дотримуватися черги і не мати ніяких зайвих проблем з людьми.

Записатися для отримання послуги можна, як на поточний день, так і на наступні, - говорить начальниця управління адміністративних послуг Ольга Гривач.

  • У нас є попередній запис черги, але приходити всі ці повідомлення будуть у день звернення громадянина. Якщо він записався на тиждень наперед, то він приходить на зазначену дату, зазначений час і тоді вже починає працювати цей бот-клієнт.

Сервіс чат-бот надсилає повідомлення, в яких зазначається лише місце в черзі, каже начальниця управління адміністративних послуг Ольга Гривач.

  • На одну послугу ми витрачаємо близько 15 хвилин. Але деякі послуги можуть займати і 5 хвилин. Тобто людина може розраховувати, якщо перед нею там три людини чи дві людини - це буде близько 30-45 хвилин.

Нагадаємо, 26 вересня департамент з надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради запустив чат-бот, який відстежує стан черги. Станом на 10 жовтня чат-ботом скористалось 867 людей.

 

Авторка: Вікторія Андрушків.

Оператор: Василь Філімон.