У Миколаєві відкрився дріфт-парк

18:39, 21 вер. 2019
 
У Миколаєві відкрився дріфт-парк

У спальному районі Миколаєва відкрився дріфт-парк. Його роботою та місцем розташування незадоволена група мешканців кількох будинків, що розташовані поруч.

Сергій Колесник - мешканець житлового комплексу поруч із дріфт-парком. Чоловік говорить, що шум двигунів завдає дискомфорту.
- Я поважаю тих підприємців, які облагородили територію занедбаного заводу, проте я закликаю всіх дотримуватися законів України. Є Закон України про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення. Згідно зі статтею 24 цього Закону: захист населення від шкідливого впливу шуму, неонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів.

Наталя Обручкова із родиною живе у мікрорайоні Північний три роки. Жінка говорить:
- До появи дріт-парку тут було тихо.

Жителі району звернулись по допомогу до депутатат Миколаївської міської ради  Олексія Лєпішева. Чоловік каже, що за тиждень матиме відповіді про дозвільні документи.
- Тут є земельний відвід, ми зараз з’ясовуємо це питання - хто, коли, кому видав. Можливо,  оформлена якась суборенда. Що стосується так званих патентів, насправді з 2011 року миколаївська міська влада на дає жодних патентів, просто вбивається вид діяльності і тоді люди цим займаються.

Тим часом у дріфт-парку готуються до офіційного відкриття.

Президент федерації автомобільного спорту в Миколаївській області Олександр Савчук говорить, що особисто до нього жоден із мешканців району не звертався. Про те, що шум з парку заважає жителям району, дізнався з коментарів у соцмережах.
- До мене ніхто не звертався, але я готовий зустрітися.

Олександр Савчук каже, що майданчик призначений не лише для дрифту, тут діти можуть займатися велоспортом, скейтінгом та кататися на роликах.          

  • Жителі мікрорайону Північний у разі, якщо шум триватиме, готові на радикальні заходи. Будемо робити пікети під міською радою, будемо перекривати дороги, якщо нас не почують, - говорить Павло Гарєєв, який також мешкає поруч.

Кореспонденти Суспільного звернуться до міської ради та санстанції, аби дізнатися,  чи можуть подібні заходи відбуватися біля житлового сектору, та чи витримана санітарна відстань до будинків.


Авторка: Валентина Гурова
Оператор: Василь Філімон