У парку «Ліски» відбулась толока

17:33, 21 вер. 2019
 
У парку «Ліски» відбулась толока

 

Миколаїв долучився до Всесвітньої акції. Дві сотні людей наводили лад у парку «Ліски».

Школярі, студенти, небайдужі миколаївці – у день Всесвітнього прибирання всі об’єднані однією метою – зробити це місце чистим.
Анна Хитько, долучилась до акції, каже:

  • Це місце потребує прибирання, тому що багато сміття, хащі, які можуть стати загрозою для мешканців міста. Такі заходи потрібні, бо це робить чистішою територію, також згуртовує. Я вважаю, що такі акції повинні проводитись частіше.

Організаторка акції, керівниця проєктів комунальної установи «Агенція розвитку Миколаєва» Анна Ганжул говорить, що всю територію парку «Ліски» умовно розбили на сектори, а учасників розподілили на групи, видали рукавички, пакети та провели інструктаж. Всього на прибирання в парк «Ліски» прийшло дві сотні людей. Чому обрали саме парк «Ліски», аби долучитись до всесвітньої акції, розповідає директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв.

  • Парк «Ліски» є одним з найулюбленіших міць, а фактично одним з найбільшим скупченням людей, які тут відпочивають. Я , не дивлячи на те, що живу в іншому районі, і сам сюди досить часто приїжджаю.

Прибирання тривало дві години. За цей час зібрали 100 мішків сміття. Окремо сортували пластик, папір та скло, аби відправити на переробку. Анна Ганжул, організаторка акції, каже:

  • Бюджетних коштів тут немає, єдине, що нам дуже в нагоді стало, це допомога КП «Парки» при організації, чисто технічно, та департамент житлово-комунального господарства, який допоможе нам саме з вивозом відходів і також приєднали підприємців, зокрема компанію, яка займається вторинною сировиною, вона також приєдналась до нас.

    По завершенню заходу, учасники відпочивали вже на чистій галявині з видом на озеро.

Авторка: Катерина Балєєва
Оператор: Ігор Чорний