Підозрюваному у вбивстві обрали запобіжний захід

12:45, 20 вер. 2019
 
Підозрюваному у вбивстві обрали запобіжний захід

60 діб під вартою без можливості внесення застави. У Ленінському районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід Миколі Захарову, якого підозрюють у вбивстві трьох працівників автозаправної станції.

Засідання розпочалося об 11:30. Прокурор Андрій Кафтанов зачитав клопотання, у якому просив суд на час слідства затримати підозрюваного та тримати під вартою.

  • Підозра обґрунтована. Доказів, вважаю, достатньо для обрання запобіжного заходу. Ми ставимо питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Андрій Кафтанов сказав, що підозрюваний не відповів на жодне запитання слідства, але і без них слідчим вдалося зібрати докази.

  • Докази – це покази свідків, які працювали разом із ним. Я не можу озвучувати прізвища.

Адвокат Миколи Захарова, Микола Гордійчук, просив суд застосувати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

  • Я проти такого клопотання, я б більш обрав мякий запобіжний захід, а саме – домашній арешт.

Володимир Степанов, кореспондент, говорить:

  • Підозрюваний Микола Захаров коментувати події, які сталися 18-го вересня на автозаправній станції, відмовився. Вислухавши адвоката та прокурора, суддя Надія Румянцева оголосила перерву та пішла до нарадчої кімнати.

За півгодини суддя Надія Рум`янцева оголосила рішення. Врахувавши докази, наявні ризики, репутацію підозрюваного та тяжкість обвинувачень, суд постановив утримувати Миколу Захарова під вартою 60 діб, без можливості внесення застави.

Нагадаємо, 18 вересня о 12:20 до поліції надійшло повідомлення про те, що на автозаправній станції, розташованій на вулиці Новозаводській, знайдено тіла трьох вбитих співробітників станції - побачила дружина одного з них. Свідками були також двоє водіїв вантажівки, які заїхали сюди для заправки. Цього ж дня 48-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві трьох працівників заправки поліція затримала за місцем проживання в Інгульському районі Миколаєва. Він виявився колегою загиблих. І раніше вже притягнувся до відповідальності за незаконний обіг зброї. Поліція відкрила кримінальне провадження за пунктом 2 частини другої 115 статті Кримінального кодексу України - умисне вбивство. Санкція якої передбачає від 10-15 років, або довічне ув’язнення.