У Миколаєві побудують нову естакаду

20:26, 18 вер. 2019
 
У Миколаєві побудують нову естакаду

У Миколаєві побудують нову естакаду. Мостовий шляхопровід над залізницею вирішить транспортні питання, пов’язані з діяльністю підприємств морегосподарського комплексу. Про це йшлось під час розширеного засідання на території спеціалізованого морського порту «Ольвія»

Залізничний переїзд на проспекті Богоявленському. Жителі Корабельного району розповідають, поїзди тут ходять часто. Спочатку варіантів, де будувати шляхопровід, було чотири. Голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов каже, не всюди будівництво дозволяють рельєф та комунікації.

  • По об’їзній у районі переїзду по Остапа Вишні, з розрахунком підйому транспорту, який не має перевищувати 15 градусів, не виходить зробити його технічно. Хлібзавод, гаражний кооператив, заправна станція і одразу ж йде житловий фонд.

Оптимальних варіантів залишилось два. Олександр Цуканов, голова адміністрації Корабельного району, каже:

  • Перша ділянка, вона коротша – 1370 метрів. Вона починається від існуючої дороги по вулиці Самойловича, за котельною заводу МГЗ, і виходить на об’їзну в районі повороту. Друга ділянка 1760 метрів зі шляхопроводом 700 метрів. Друга ділянка дозволить на час будівництва не перекривати дорогу.

 

Олександр Сєнкевич, Миколаївський міський голова, говорить:

  • Поки закупки, поки процедури, поки експертизи. Якщо прагматично підходити, то це весна 21-го. І сума, як мені здається, вийде більше ніж 600 мільйонів

Авторка: Катерина Балєєва
Оператор: Василь Філімон