Комплекс вольєрів "Українське сафарі" відкрили в Миколаївському зоопарку

18:51, 15 вер. 2019
 
Комплекс вольєрів

У Миколаївському зоопарку відкрився комплекс вольєрів “Українське сафарі”. Містянам уперше показали жирафів Нуру та Логана, які прибули з Чехії. Відкриття комплексу розпочали з нагородження тих, хто долучився до реалізації проєкту. Пам’ятний знак отримав і Михайло Жендубаєв. Він керував будівництвом вольєрів. Про хід зведення жирафника розповідає:

  • Дуже тяжко, оскільки норм, щодо утримання жирафів, як таких немає, тому в інженерів було дуже багато запитань. Було дуже багато імпровізації, але все вдалося.

Після нагородження містян запросили подивитись на перших мешканців комплексу “Українське сафарі” - жирафів. Крізь скло видно двох жирафів Ротшильда, розділених стінкою. Ближче до людей — Нуру, поодаль Логан. Тварини поки на карантині. Але вже через місяць зустрінуться один з одним. 

Відкриття комплексу “Українське сафарі” приурочили до дня народження зоопарку.  За словами директора Миколаївського зоопарку Володимира Топчого, наступними у звіринці очікують слонів, які мають прибути до кінця цього року.