До Миколаєва привезли трирічного самця жирафа на ім’я Логан

17:23, 11 вер. 2019
 
До Миколаєва привезли трирічного самця жирафа на ім’я Логан

11 вересня 2019 року до Миколаєва із зоопарку, що в місті Двур-Кралове — Чехія, привезли трирічного самця жирафа Ротшильда на ім’я Логан. Це другий жираф, який житиме в Миколаївському зоопарку. Перевізник - німецька фірма mso international zoo services gmbh

 

До Миколаєва, через Київ, жирафа везли майже дві доби. Володимир Топчий, директор Миколаївського зоопарку, каже:

  • Виїхали вони позавчора ввечері. Вчора вранці вони були на кордоні польсько-українському. І вчора цілий день їхали Україною. Але вони зупинялися, бо треба було відпочинок і водіям, і жирафу

- Жирафа перемістили  у зимовий вольєр. Місяць триватиме період адаптації тварини до нових умов проживання. Потім Логана познайомлять із жирафом Нуру, якого привезли у серпні, - говорить директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий.

Логана до Миколаєва привезли за тією ж Європейською програмою щодо розмноження та збереження рідкісних тварин, що і жирафа Нуру. Згідно з цією програмою Миколаївський зоопарк передає до  Китайського зоопарку самку білого ведмедя. А до Миколаївського зоопарку приїдуть ще два слони. За доставку жирафів Миколаївський зоопарк заплатив фірмі перевізнику 11 тисяч євро та сорок тисяч гривень Українській митниці.

Заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кріченко говорить, що до прийняття тварин до зоопарку  працівники їздили на тренінги.

  • Це Київський зоопарк, зоопарк міста Бердянська, це Одеський Біопарк. Ми знайомилися з умовами утримання, годування.

15 вересня миколаївцям покажуть одного жирафа -  Нуру. Логана відвідувачі зоопарку побачать у жовтні.
Двох самців Індійського слона  планують привезти до Миколаєва у листопаді.

Нагадаємо, п’ятирічного жирафа Нуру до Миколаївського зоопарку привезли 29 серпня.

Авторка:  В. Андрушків
Оператор: В. Гурова