У Миколаєві презентували сходовий підйомник для людей з інвалідністю

20:29, 10 вер. 2019
 
У Миколаєві презентували сходовий підйомник для людей з інвалідністю

У палаці культури та урочистих подій, що на Спаській, презентували мобільний сходовий підйомник для людей з інвалідністю, який придбали за гроші з Громадського бюджету Миколаєва. Випробувати його так і не вдалося. Підйомник підходить не для всіх інвалідних візків.

Відсвяткувати сталеве весілля та випробувати підйомник прийшла родина Андрія та Оксани Комар. Разом 13 років, у шлюбі -11.  Андрій – капітан української команди паралімпійців з фехтування у 2008-му. Цього ж року вийшов зі збірної. Чоловік намагається заїхати на підйомник, проте закріпити його візок так і не вдається.

Спробували скористатися підйомником товариш Андрія, голова фізкультурно-оздоровчого комплексу для інвалідів «Вікторія» Руслан Бузик, та позаштатна радниця міського голови Ольга Виноградова. У них також не вийшло. 

Менеджер з постачання ФОПу, який надавав технічні послуги, Михайло Алексєєнко про ситуацію говорить наступне:

  • За європейськими стандартами всі ці підйомники розраховуються під повністю укомплектовані візки. Можливо, це застарілі, або спортивні варіанти візків. А підйомники виробляються під окремі групи. Тобто електровізки, або візки з ручним приводом. Будемо думати над тим, щоб переукомплектувати додатковим підйомником, на який заїдуть всі візки. 
  • На свято ситуація не вплинула, - говорить подружжя Комар. Церемонію перенесли на вулицю.

Нагадаємо, в минулому році проєкт міського палацу культури та урочистих подій на закупівлю підйомника для інвалідів за гроші Громадського бюджету став одним з переможних. За проєкт проголосували 150 миколаївців. Вартість приладу – майже 148 тисяч гривень.

У 2018 році в палаці культури та урочистих подій одружилися дві пари, які мають інвалідність. З початку 2019 року – жодної. Поки що скористатися підйомником зможуть лише люди, чиї візки мають високу спинку та ручки.

Авторка: Світлана Кльосова
Оператор: Василь Філімон