На сесії облради говорили про дороги

19:51, 10 вер. 2019
 
На сесії облради говорили про дороги

10 вересня  в ході позачергової сесії обласної ради депутати проголосували за визнання критичного стану автомобільних доріг державного та місцевого значення. Зокрема ділянок трас Н-11 «Миколаїв - Дніпро» і Н-14 «Миколаїв - Кропивницький». За це рішення проголосувало 36 депутатів. Планують мотивувати Кабмін розпочати фінансування ремонту. Загальна сума вартості ремонту, як сказав заступник голови Миколаївської ОДА Валентин Гайдаржи, становить понад 10 мільярдів гривень.

  • Загалом на Миколаївщині майже 400 кілометрів доріг, які потребують негайного ремонту, - говорить заступник начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Михайло Ганич. – За  розрахунками,  для виконання робіт піщано-щебеневою сумішшю потрібно близько одного мільярда гривень, для ремонту асфальто-бетонною сумішшю - близько 4,7 мільярдів гривень.

Обговорення під час сесії зводилось до того, що у Служби автомобільних доріг бракує грошей на виконання цих робіт.
Після двох годин обговорень депутати підтримали перелік аварійних доріг, до якого внесли також дорогу «Березнегувате – Баштанка». При цьому рішення про розробку проєкту ремонту траси «Одеса - Новий Буг»  не підтримали. Депутат обласної ради Михайло Талпа нагадав присутнім про доручення президента України під час його візиту до Миколаївської області:

  • Нам потрібен план дій на ці три дороги: Н-14, Н-11 та Н-24. Якщо президент каже, що нам треба побудувати за два роки три дороги, то ми маємо виконувати цей план.

У ході засідання в проєкт внесли пропозицію сформувати делегацію і провести виїзне засідання сесії у Верховній Раді.

Авторка: Катерина Балєєва
Оператори: Ігор Чорний, Валентина Гурова