Засідання у справі Миколи Романчука перенесли

16:59, 10 вер. 2019
 
 Засідання у справі Миколи Романчука перенесли

10 вересня в Центральному суді Миколаєва мало відбутися чергове засідання у справі Миколи Романчука, якого звинувачують в отриманні хабара. Подробиці дізнавались кореспонденти Суспільного.

Засідання розпочалося о 14:50 - на 50 хвилин пізніше офіційно визначеного часу. Відсьогодні справою займатиметься новий прокурор - Геннадій Комбаров, якого призначили замість Юрія Папуші. Виступити з обвинуваченнями прокурору не довелося. На засідання не приїхав жоден з п`яти адвокатів Миколи Романчука, а також ключовий свідок – Максим Гламаздін. Двоє представників із боку захисту надіслали суддям клопотання щодо перенесення засідання на іншу дату через свою участь у невідкладних слідчих діях. Порадившись із прокурором, обвинуваченим та між собою суддівська колегія перенесла засідання на 10 жовтня. Початок слухання – о 14:30.

 

Нагадаємо, третього червня 2016 року Миколу Романчука затримали правоохоронці, за підозрою в отриманні 90 тисяч доларів хабара. За версією слідства, Микола Романчук допоміг невідомим отримати спеціальний дозвіл на використання земних надр, необхідних висновків і узгоджень, а також обіцяв у подальшому не чинити перепон у господарській діяльності.
_____________________
Автор: В. Степанов
Оператор: С. Куропятник