Триває реконструкція Соборної площі

16:18, 23 сер. 2019
 
Триває реконструкція Соборної площі

На площі Соборній вже вклали понад шість тисяч квадратів гранітної плитки та провели 90% підземних комунікацій. Про це  під час виїзного брифінгу розповіли директорка підрядної організації “Пик-строй” Марина Лозовенко та директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв.

Сергій Коренєв, директор департаменту житлово-комунального господарства, каже:

  • Понад шість тисяч квадратних було укладено граніту. Вісім із половиною тисяч квадратних метрів під бетоном. Тобто підготовка зроблена під укладання плитки. Завершуються роботи з електрики.

Марина Лозовенко, директорка підрядної компанії “Пик-строй”, говорить:

  • Земляні роботи і скриті роботи вже готові. Що ми маємо на увазі під скритими роботами? Це каналізація, водогін, освітлення, яке все йде під землею, воно все готове.

Нагадаємо, підготовку по реконструкції Соборної площі розпочали 3 червня. Згідно з проєктом на площі буде розміщено два пішохідних фонтани - один квадратний і другий фонтан-арка. Із міського бюджету на реконструкцію запланували 88 млн гривень. Завершити реконструкцію Соборної площі планували до 9 вересня. Але як сьогодні повідомив міський голова Олександр Сєнкевич до цієї дати, встановити фонтани, лавки та інші заплановані об’єкти інфраструктури не встигають.