Закінчується пільговий період розмитнення для власників автомобілів з єврономерами

17:35, 22 сер. 2019
 
Закінчується пільговий період розмитнення для власників автомобілів з єврономерами

Сьогодні, 22 серпня, закінчується пільговий період розмитнення для власників автомобілів з єврономерами.  Чи готові працівники митниці та патрульної поліції до впровадження Закону щодо порядку розмитнення автомобілів з іноземними номерами на Миколаївщині - дізнавались кореспонденти Суспільного.

Володимир Луук, заступник начальника управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії, говорить:

  • Закон виконувати готові. Цей Закон вносить зміну лише за відповідальність. Механізми співпраці залишаються такими, якими вони були. Тобто є положення в митному кодексі, які зобов’язують нас інформувати, надавати інформацію співробітникам поліції.

Володимир Луук додає, що від сьогодні також вступають у дію зміни положень кодексу України про адміністративні правопорушення.

Речник патрульної поліції Віталій Душко поки ситуацію не коментує. 

Нагадаємо, 8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила законопроєкти № 8487 і № 8488 щодо порядку розмитнення автомобілів з єврономерами в Україні. Пільговий період розмитнення авто на іноземній реєстрації тривав три місяці, до 22 лютого 2019 року. Протягом цього часу власники "євроблях" могли отримати українські номери, заплативши половину стандартного акцизного збору. У травні Верховна Рада відтермінувала запровадження штрафів для власників нерозмитнених автомобілів на три місяці - до 22 серпня 2019 року.
___________________________
Авторка:  В. Андрушків
Оператор: І. Чорний