На фасаді будинку, що на вулиці Космонавтів, з`явилася тріщина

13:00, 22 лип. 2019
 
На фасаді будинку, що на вулиці Космонавтів, з`явилася тріщина

У Миколаєві, за адресою Космонавтів, 98, третій рік поспіль мешканці багатоквартирного будинку вимагають від влади надати їхньому помешканню статус аварійного та виділити гроші на ремонт. Чому люди бояться жити у власних квартирах - бачили кореспонденти UA: МИКОЛАЇВ

Вулиця Космонавтів, 98 - третій під’їзд. Від третього до п’ятого поверху тріщина через весь будинок. Частково зруйнований дах. У під’їзді, де руйнуються стіни, 80 квартир. Тетяна Кусова проживає  тут з 74-го. Каже, що працівники комунального підприємства «Гуртожиток» час від часу навідуються в будинок, підмащують мікротріщини та ставлять відмітки.

Небезпечними мешканці будинку вважають також сходи, які зараз на підпорах.

Мешканка будинку Галина Портянко говорить, що з 2016 року з колективними зверненнями щодо ремонту звертались до міського голови Олександра Сєнкевича, його заступників, в департаменти та до народних депутатів.

Кошторис на ремонт зробили, однак грошей із міського бюджету не виділили. Йдеться про  три мільйони 16 тисяч гривень.

Мешканці  будинку кажуть, що йтимуть на засідання  виконкому та на сесії міськради.

Якщо виконком винесе позитивне рішення, а потім депутати виділять гроші під час сесії міської ради, будинок за адресою Космонавтів, 98 – ремонтуватимуть. Про це повідомив заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Олександр Рєпін.

Олександр Рєпін каже:
Департамент ЖКХ – це розпорядник коштів, нам дали – ми їх витрачаємо. Зараз наші всі дії регламентуються рішеннями виконкому. Виконком визначає, які об’єкти робити. Буде рішення виконкому "робити" – ми будемо робити. Ми взяли на себе зобов’язання, все дослідили, розробити проєкт та пройти держекспертизу. Чекаємо грошей, будуть гроші – буде робота.



Авторка: Катерина Балєєва
Оператор: Василь Філімон