Закінчується термін для зміни місця голосування на виборах

17:02, 15 лип. 2019
 
 Закінчується термін для зміни місця голосування на виборах

Сьогодні, 15 липня, закінчується термін для зміни місця голосування на дострокових парламентських виборах. Скільки жителів Миколаївщини  змінило місце голосування та куди їдуть голосувати - дізнавалась кореспондентка Катерина Балєєва.

  • Усі, хто не встиг змінити адресу голосування, можуть зробити це протягом 15 липня у своєму відділі ведення Держреєстру виборців по спрощеній процедурі, - говорить  начальник відділу Володимир Мавродієв. - Непотрібно пред’являти ніяких документів, крім паспорта. Ми сьогодні будемо працювати до 24-ї години.

- Станом на 15 липня,  на Миколаївщині тимчасовою зміною місця голосування скористались 5 тисяч 842 громадянина. Вказують в заявах й закордонні виборчі округи. Таких заяв на території області 12, - йдеться на вебсайті державного реєстру виборців.

Олег Дмитриченко, начальник відділу ведення ДРВ адміністрації Центрального району, каже:

  • Наприклад, якщо люди їдуть у Туреччину, вони вказують, що це консульська служба, там вони голосують тільки за одномандатний округ.

За даними офіційного вебсайту Державного реєстру виборців, найбільше жителі  Миколаївщини переміщуються в межах області,  також в Одесу та  Київ. Найменше – в області Західної України та місто Севастополь.


Операторка: Юлія Кускова