Мешканцям миколаївського гуртожитку відключили електропостачання

18:01, 11 лип. 2019
 
Мешканцям миколаївського гуртожитку відключили електропостачання

Три доби без світла.
Мешканцям миколаївського гуртожитку на вулиці Кобера, 13-а відключили електропостачання.

Любов Філімонова живе у гуртожитку 35 років. Говорить, що відключення електропостачання для мешканців – серйозна проблема, адже в будинку немає газопостачання, тому залежність людей від електроенергії велика. За словами Любові Філімонової, електропостачання в гуртожитку відключають систематично. 

Будинок по вулиці Кобера, 13-а знаходиться на балансі спеціалізованого комунального підприємства «Гуртожиток». Дев`ятого липня були відключені від електропостачання декілька помешкань, через борги комунального підприємства.

Валентин Лінченко, директор ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія», каже:

  • Заборгованість станом на 9 липня по підприємству «Гуртожиток» складала понад 600 тисяч гривень, але відключення ми робили тільки за заборгованість, яка була непогашена станом на 1 травня. Борг саме цього гуртожитку складає близько 50 тисяч гривень.

Крістіна Стрельченко також живе у цьому гуртожитку. Жінка збирає чеки про сплату комунальних послуг із мешканців усіх 137 квартир, і віддає їх керівництву КП «Гуртожиток». Говорить: про такий борг вперше чує:

  • Я хочу сказати, що цей борг надуманий, тому що енергопостачальна компанія виписує суму на увесь «Гуртожиток». На сьогоднішній день за травень місяць у нас борг тільки півтори тисячі гривень.

Сьогодні проблему вдалося вирішити. О 14 годині мешканцям будинку по вулиці Кобера, 13-а поновили доступ до електропостачання. Володимир Рожнов, заступник директора КП СКП «Гуртожиток», каже:

  • Зараз сума заборгованості погашена, за виключенням частини, залишилось за червень місяць сплатити, а попереднє все сплачено. Люди готують документи, здають на обленерго. Обленерго присвоює особисті рахунки – договори. Дім буде переданий на пряме абонування

 

Автор: В. Степанов
Оператор: І. Чорний