Родина з Миколаєва пройшла реабілітацію для сімей АТО

18:14, 10 лип. 2019
 
Родина з Миколаєва пройшла реабілітацію для сімей АТО

Олександр та Тетяна Борозенець разом проходили реабілітацію для сімей АТО, аби зберегти свій шлюб. Чому сім’я була на межі розлучення і що робили,  щоб зберегти родину - розповідають журналісти UA: Миколаїв.

Тетяна та Олександр Борозенець разом шість років. Але в 2015 їхній шлюб був під загрозою. Сварки починались,  коли Олександр, кадровий військовий,  під час ротацій, повертався додому зі Сходу.

Олександр випадково дізнався про програму реабілітації для подібних сімей, яку реалізують на Закарпатті. Вирішили спробувати.

Психологиня Людмила Білопольська каже, що в перші роки війни проблема порозуміння в сім’ях, які  безпосередньо зіштовхнулися з таким поняттям, як війна, стояла  гостро:

  • Людина, яка отримала досвід військовий, військових дій, вона повертається додому зовсім іншою. Наприклад, стає більш дратівливою, людина не розуміє своїх реакцій, погано спить.

Поруч із психологами над проблемою збереження сімей працюють капелани. Військовий священник Євген Мінін познайомився із Олександром  на фронті. І саме він надихнув родину взяти участь у програмі реабілітації. Євген Мінін у Миколаєві допомагає рідним зберегти стосунки.  У капелана є своя статистика. Каже, за його підтримки збережено близько сотні сімей.

Олександр та Тетяна Борозенець свою родину зберегли. Кажуть, участь у проєкті змінила їхнє ставлення один до одного.

Авторка: Ніна Булах

Оператор: Василь Філімон, Сергій Куропятник.