Презентували результати аналізу передвиборчих програм політпартій

12:21, 10 лип. 2019
 
 Презентували результати аналізу передвиборчих програм політпартій

Десятого липня в Миколаєві презентували результати аналізу передвиборчих програм політичних партій, які здійснила громадська організація «Центр UA».

Створений інтернет-ресурс містить стислу інформацію щодо позицій 12 топових партій у 25 напрямках політики, таких як міжнародні відносини, бізнес, повернення анексованого Росією Криму тощо.

Тетяна Степанова, регіональна представниця ГО «Центр UA», каже:
- Щодо міжнародної політики: не всі партії мають своє бачення, тобто тут щодо України і ЄС ми говоримо. Партія «Батьківщина», партія «Свобода», «Голос», «Солідарність» - вони пропонують членство в ЄС. «Самопоміч» - розширена співпраця з ЄС. Ми бачимо, що три партії не мають своєї позиції щодо цих пунктів. Далі, про що ми можемо говорити – це війна і взаємини з Росією. Ми бачимо те, що, наприклад, партія «Голос», тут ми бачимо – вона пропонує «Безкровна деокупація окупованих територій».

Аналітика показала, що деякі політичні сили не мають визначеної позиції або не пропонують конкретних дій.

Тетяна Степанова, регіональна представниця ГО «Центр UA», розповідає:
- Щодо виборів у парламент. Аналізуючи 12 партій, ми можемо говорити про те, що не мають своєї позиції партія «Батьківщина» та партія «Свобода». І це дуже дивно насамперед, тому що ці ключові ( також партія «Європейська солідарність»). Це ключові партії, які стовідсотково входять в топ-10, в топ-12 за всіма соціологічними опитувальниками, і вони не мають позиції. Ще ми зробили акцент, що партія «Батьківщина» по дуже багатьох ключових сферах не мають своєї позиції чи максимально нейтрально говорять про це. Щодо правосуддя та справедливості. Партія «Європейська солідарність» пропонує перезавантаження всіх суддів, але не мають якихось ключових тенденцій, не мають конкретики у своїх передвиборних позиціях.

Онлайн-інструмент має назву «Вибори 2019: За кого голосувати». Він розміщений на сайті «Українська правда».



Автор - Володимир Степанов.
Оператор - Ігор Чорний.