До лікарні поступили 26 людей із табору «Салют»

12:22, 4 лип. 2019
 
До лікарні поступили 26 людей із табору «Салют»

Станом на сьогодні, 4 липня, з числа відпочиваючих та персоналу оздоровчого табору «Салют»  госпіталізовано 25 дітей та один дорослий. Діагнози – ентерит, гастроентероколіт та харчова токсикоінфекція. Про це повідомив Володимир Клочко, в. о. директора Державної Установи "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України". У п’ятницю, п`ятого липня,  стане відомо, що саме спричинило отруєння дітей у таборі «Салют», що в Коблевому.  Володимир Клочко припускає, що збудником інфекції може бути питна вода.

Володимир Клочко, в.о. директора ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», каже:

  • Вона знаходиться в роботі. Це вода, якою користуються діти. Але може таке статися, що саме вода спричинила цю ситуацію. Відповідно до регламенту, то через 72 години ми повинні видати ці результати, а це буде завтра.

 

Нагадаємо, 1 липня в оздоровчому таборі «Салют», який розташований на коблевському узбережжі, отруїлися 40 дітей, які приїхали до Миколаївської області на оздоровлення з Хмельниччини, Чернігівщини та Северодонецька Донецької області. Чернігівські колеги звернулись до Миколаївських фахівців держпродспоживслужби, аби ті перевірили санітарний стан табору та з’ясували, що стало причиною отруєння. Після отримання результатів стане відомо - будуть закривати табір чи ні.

Станом на 4 липня в інфекційному відділенні Березанської ЦРЛ залишається 14 дітей. Про це повідомила лікарка-інфекціоністка Тамара Воронкова.

Із Хмельницької області в таборі «Салют» відпочивало 114 дітей. Сьогодні 111 поїхали додому. Троє залишаються в Березанскій ЦРЛ.  Як повідомила директорка департаменту соціального захисту населення Кам’янець – Подільської міської ради Людмили Позинюк, зараз двоє працівників із робочої групи соціального захисту населення Кам’янець-Подільської міської ради знаходяться з дітьми в лікарні та супроводжуватимуть їх додому після виписки. Договір із табором «Салют», у якому отруїлися діти, вже розірвано.