Проведення парламентських виборів обговорили в нацполіції

21:03, 24 чер. 2019
 
Проведення парламентських виборів обговорили в нацполіції

Забезпечення процесу проведення прозорих парламентських виборів обговорили в Головному управлінні нацполіції Миколаївської області під час брифінгу.
 Під час спільного брифінгу радник Міністра внутрішніх справ України Іван Варченко та  начальник головного управління нацполіції в Миколаївській області Олександр Анохін виділили декілька основних загроз на виборах, одна з них  - замінування виборчих дільниць.

Олександр Анохін, начальник головного управління національної поліції в Миколаївській області, каже:

  • Під час виборів ми маємо алгоритм дії і механізм, як ми будемо їх проводи на той випадок, якщо будуть такі виклики. Нами буде залучено в день виборів всього 3000 правоохоронців, з яких 2085 - це поліцейські, які будуть цілодобово нести службу з охорони громадського порядку на території Миколаївської області та на дільничних виборчих комісіях.

 

Іван Варченко, радник Міністра внутрішніх справ України, говорить:

  • На сьогоднішній день ми розуміємо, що до травня місяця у нас було 1100 замінувань, а в черні місяці ми мали рекордні дні, коли впродовж одного дня у нас було 37 повідомлень щодо 337 об’єктів, після того ще кілька днів, у яких понад 200 об’єктів були впродовж одного дня.

Олександр Анохін сказав, що починаючи з 24 травня до поліції надійшло  дев’ять звернень, про ті чи інші порушення передвиборчої кампанії. Всі вони розглянуті, п’ять  із них внесено в єдиний реєстр досудових розслідувань,  по чотирьом складено адміністративні протоколи за статтею 212 та направлено до суду. На брифінгу також нагадали за підкуп виборців та кримінальну відповідальність за вказані дії. Для тих громадян, які беруть гроші, передбачено покарання до трьох років, а для тих, хто дає гроші - до семи років позбавлення волі.


Авторка: Катерина Балєєва
Оператор: Ігор Чорний