Уродженець Миколаївщини став чемпіоном світу

16:41, 24 чер. 2019
 
Уродженець Миколаївщини став чемпіоном світу

Уродженець Миколаївщини Денис Попов у складі збірної України U-20 став чемпіоном світу. Кореспонденти Суспільного побували на малій Батьківщині гравця та дізналися, який шлях він пройшов, перш ніж виграти міжнародний трофей.

Зацікавився спортом Денис Попов у семирічному віці. Цьому посприяв батько - Юрій Попов. На футбольному полі Мигіївського коледжу Денис Попов проводив весь свій вільний час після уроків. Чотири роки майбутній захисник Київського «Динамо» був головним форвардом як загальноосвітньої, так і спортивної шкіл.

Антон Опря, тренер Мигіївської ДЮСШ, розповідає:

  • Грав тільки в нападі. У нього був талант. Він на рівних грав із дорослими.

У сьомому класі Денис Попов поїхав на оглядини до тоді ще республіканського Вищого училища фізичної культури. Хлопця зарахували. У столиці ним опікувалися старші сестри, а також головний тренер Дмитро Семчук.

У 2015 році Денис Попов став займатися в Академії київського «Динамо». Чотири  роки грав за молодіжну команду. 13 квітня 2019 дебютував за дорослу команду, у матчі прем`єр-ліги проти «Маріуполя». У складі збірної України U-20 у травні поїхав на чемпіонат світу, який приймала Польща.

Зараз Денис Попов – у відпустці.

Тетяна Попова, мати Дениса Попова, говорить:

  • Плани: в першу команду, в основу він дуже хоче. І з первою командою йти вперед. Дійти до фіналу чемпіонату світу.


Автор: В. Степанов

Оператор: В. Філімон