У селі Баловному під час негоди затопило подвір’я

20:02, 10 чер. 2019
 
 У селі Баловному під час негоди затопило подвір’я

Місцевим жителям у селі Баловному, що в Новоодеському районі, на вулиці Піщаній, 1 під час негоди затопило подвір’я, будинок та побутові приміщення.  Подружжя - Валентина Портна та Микола Жепало - причину вбачають у нерозчищеній балці, в яку мала б стікати дощова вода.

Підвал з консервацією також затопило. Тепер тут не працює світло, а полиці та банки побиті. Подружжя мешкає на Піщаній, 1 із 1960 року. Живуть за рахунок власного городу. Висаджені фруктові дерева та овочі затопило дощем. На місці працювали рятувальники. Ілляна Пацюк, речниця ГУ ДСНС в Миколаївській області, говорить:

  • На автомобілі САРМ, залучивши мотопомпу Honda, потужністю 4 кВт та продуктивністю 43 метри кубічні за годину, рятувальники відкачали воду з приватного будинку на прилеглу територію.

Також допомагали викачувати воду сусіди. 67-річний Олександр Комнатний приніс власний насос. Пенсіонери говорять, що причина затоплення – нерозчищена балка. 10 червня на місце виїжджала земельна комісія Баловненської сільської ради.  Депутат сільської ради Олександр Іванов говорить, що балку розчищатимуть.  За допомогою звертатимуться до районної та обласної влади.

Негода попсувала пенсіонерам техніку – зламався пилосос та не працює газовий котел. Звернулися до сільради. Галина Хонейко, т.в.о. Баловненського сільського голови, каже:

  • Треба надати допомогу людині. Найбільшою проблемою на сьогодні є те, що невідомо, чи працює в неї газовий котел після того, як його підтопило водою, чи ні. Сьогодні я вже зв’язувалася з газовим господарством і нам пообіцяли завтра, якщо майстер буде їхати в Миколаїв, то вони заїдуть і подивляться. Якщо ні, вони скажуть, коли вони приїдуть. Котел ми обстежимо газовий.

 

Нагадаємо, затоплення сталося в суботу, 8 червня. Дощем затопило прибудинкову територію, кімнати, підвал, сараї на Піщаній 1.

Авторка: Світлана Кльосова

Операторка: Юлія Кускова