У Миколаєві працюватимуть фонтани

16:38, 21 тра. 2019
 
У Миколаєві працюватимуть фонтани

На балансі департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради дев`ять  фонтанів. В якому вони стані та скільки з них працюватимуть влітку – далі у матеріалі.

Проспект Центральний. Перетин із Шостою Слобідською. Два порожні сухі квадрати – все, що лишилось від фонтану з лебедями. Директор комунального підприємства «Агентство розвитку Миколаєва» Віталій Воронов говорить, що реконструкція скверу «Лебеді» з відновленням фонтану мала початись рік тому. На камеру розмовляти з журналістами не став, але додає: ймовірно, почнуть до червня.

Ніна Патріна, місцева жителька, розповідає:

  • Була людина, яка займалась цим фонтаном багато років. Коли сезон закінчувався, вона тут все прибирала, вимикала воду, навесні фонтан знову оживав. Нестало цієї людини і життя завмерло. І все це стало непридатним, пропали лебеді, пропало все. Хотілося б, щоб все це відновили якимось чином.

А це сквер Каскадний, що на Сухому Фонтані. Місцеві жителі кажуть, що фонтани працюють рідко. У чашах гниє дощова вода. Юлія Якименко прогулюється тут з сином, каже, що  цьогоріч не бачила , щоб фонтан працював. За розкладом вода  має з’являтись у вихідні та святкові дні. Час роботи фонтанів саме в цьому сквері з 10 до 20, - йдеться у затвердженому департаментом ЖКГ документі. 

Юлія Якименко, місцева жителька, розповідає:

  • Тут хотілося б, щоб було чисто і щоб вони працювали, це природно, сенс тоді від них? Я розумію, що район називається Сухий Фонтан, але ж не від того, що вони не працюють!

 У департаменті   повідомляють, що старт роботи фонтанів у Каскадному сквері – орієнтовний і припадає на початок червня. Олександр Брижатий, перший заступник директора департаменту ЖКГ, каже:

  • На даний час у сквері Каскадний працює підрядна організація, проводить поточний ремонт фонтанів. Найближчим часом буде працювати фонтан у сквері імені Адмірала Макарова. Всього на балансі департаменту дев`ять  фонтанів, працює з них чотири. Уже працюють фонтани на Флотському бульварі, працює фонтан у сквері Каштановому, також працює фонтан у сквері ім. Чорновола.

 21 травня один із фонтанів у сквері Ради Європи вже працює. Коли відреставрують другий фонтан - Олександр Брижатий не знає.

  • У сквері Ради Європи був укладений договір на 196 тисяч гривень на поточний ремонт, однак на сьогодні роботи до кінця ще не закінчені і остаточна вартість - трошки пізніше. Можливо, ця сума буде ще менше від тої суми, на яку був укладений договір.

Дату, коли працюватимуть  усі фонтани   міста,  Олександр Брижатий не називає. Два з дев`яти потребують капітального ремонту. Анонсує будівництво нових: 

  • Найближчим часом планується будівництво двох пішохідних фонтанів на площі Соборній.

Фінансуватимуться проекти з міського бюджету. Суми і дати здачі об’єктів заступнику директора департаменту житлово-комунального господарства невідомі.

Авторка: Катерина Балєєва

Операторка: Юлія Кускова