Стартували змагання з міні-футболу

14:19, 21 тра. 2019
 
Стартували змагання з міні-футболу

«Від мрії до дії». У рамках проекту Міністерства юстиції України  21 травня в Миколаєві, на території фізкультурно-спортивного товариства «Динамо»,  стартували змагання з міні-футболу.

Миколаївщина – одна з п`яти областей, де реалізовують пілотний проект Міністерства юстиції України «Від мрії до дії».

Роман Возняк, начальник головного територіального управління юстиції Миколаївської області, каже:

  • Завдяки об’єднаній співпраці правоохоронних органів, закладів освіти, засобів масової інформації ми об`єднаємо дітей навколо добрих ідей, навколо доброї поведінки, навколо патріотизму і побудови правової незалежної демократичної держави. І сьогодні проходять об`єднані ігри в футбол, об`єднані команди, де об`єдналися діти з навчальних закладів Миколаївської області, а також головного територіального управління юстиції працівники, працівники Національної поліції, Національної гвардії  і Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Участь у турнірі беруть шість команд. Їх розподілили на дві групи. Переможці гратимуть у фіналі. Команди, що фінішуватимуть другими – зустрінуться у матчі за третє місце. Про особливості турніру говорить головний суддя змагань Леонід Малий:
- Регламент змагань – це два тайми по 15 хвилин. Цього, я вважаю, достатньо якраз для хлопців, тим більше, що вони не професійні футболісти. Я вже побачив прекрасне, відверто кажучи, у нас це вже йде продовження турніру – прекрасна гра, навіть закінчилася з рахунком 9:9. Ніхто не хотів нікому поступатися і це радує,  що відбувається гарна, спортивна боротьба.

 

  • Вибір саме міні-футболу не був випадковим, – говорить начальник головного територіального управління юстиції Миколаївської області Роман Возняк. - Ми питали у дітей: що б ви хотіли, де б можливо було б обєднатися і гарно провести час і поспілкуватися. Діти запропонували футбол. Тим паче, ви бачите, там навіть дівчата є футболісти. Діти захотіли – дорослі реалізували.

Окрім міні-футболу  усі охочі мали можливість поспілкуватися з рятувальниками, на власні очі побачити обладнання, яке використовують для гасіння пожеж, та посидіти у новому «КрАЗ».

Артем Вагін, прес-офіцер ГУ ДСНС України у Миколаївській області, говорить:

  • Може, хтось стане до лав ДСНС, може, в когось залишиться в пам`яті і, може, якимось чином навіть комусь допоможе чи врятує.

Фінальний матч та нагородження переможців відбудуться 29-го травня.

Автор: В. Степанов

Оператор: І. Чорний