Костюмованим парадом відзначили День Європи в Миколаєві

20:23, 17 тра. 2019
 
Костюмованим парадом відзначили День Європи в Миколаєві

Костюмованим парадом відзначили День Європи в Миколаєві. В Україні цей день почали офіційно відзначати з 2003 року - святкують його у третю суботу травня.

Єлизавета Лєухіна у національному вбрані Польші - щороку представляє цю країну. Дівчина каже, що саме в цій державі є багато можливостей для студентів.

Маргарита Димітру бере участь у параді третій рік поспіль. Дівчина каже, що для молоді такі заходи є важливими.

Організаторка Юлія Захарова каже, що три роки тому в Миколаєві провели свято. Цього року на репетицію знадобилася всього одна година.
- Сьогодні  у Дні Європи участь беруть понад  2000 людей - це студенти, школярі. Це день Європи, тобто кожен виш, коледж або школа представляє якусь країну Європи. Три. Три роки тому ми вигадали таке свято і ось третій рік поспіль. Дякую всім. Нас підтримують.

Приєднався до святкової ходи і голова  Миколаївської міської ради національних товариств Анар Ахундов:
- Сьогоді чудове свято. Я вітаю всіх миколаївців з  Днем Європи. Сьогодні вся Україна святкує і сьогодні наші товариства, які проживають в місті, а у нас їх більше 132 національностей,  разом приєдналися до всієї України і разом святкуємо цей чудовий день.

Учасники в національних  костюмах готуються до початку параду. Формують колони. Починають рух вулицею Соборною. Очолюють парад миколаївські спортсмени, олімпійські чемпіони, представники міської та обласної влади.

Колона рухається під музичний супровід оркестру військової частини 3039 Національної гвардії України.

Перші в колоні - стяги України.  За ними прапори країн Європейського союзу.  Учасники параду вигукують назви держав. Деякі учасники задіяли у параді коней та техніку. За підрахунками організаторів, у параді участь беруть понад  дві  тисячі миколаївських студентів та учнів шкіл. За оцінкою поліції, на захід зібралось близько трьох тисяч людей.  Парадом пройшли до площі Соборної,  там на учасників чекала концертна програма.

Автор: Ніна Булах
Оператор: Валентина Гурова