У Миколаєві відбулась зустріч представників суднобудівного та морського бізнесу

12:48, 16 тра. 2019
 
У Миколаєві відбулась зустріч представників суднобудівного та морського бізнесу

   У Миколаївському музеї суднобудування і флоту відбулось засідання під назвою «Індустрія морського сервісу». Під час зустрічі представники суднобудівного та морського бізнесу домовились про співпрацю та підписали відповідний меморандум.

Зустріч організували в рамках щорічного засідання європейської морської спільноти. Мета – розвиток у Миколаєві морської галузі.

Артем Ващиленко, директор ТОВ «Центр підтримки бізнесу», розповідає:
- Суднобудування, судноремонт для міста Миколаєва – це, на наш погляд, частина ДНК цього міста. І необхідність відновлення галузі – вона зумовлена, перш за все, умовами ринку і запитом самих підприємств.

Під час засідання дев’ять організацій створили кластер морського сервісу та визначили пріоритетні напрямки спільної діяльності.

Сергій Покуєв, виконавчий директор ТОВ «Суднобудівна судноремонтна компанія «Миколаївська верф», каже:
- Це серйозний проект, який має на меті розвиток міста та повинен надати нам змогу залучити у місто Миколаїв серйозні інвестиції та створити декілька сотен або тисяч робочих місць.

Захід проводиться вдруге. Минулого року компанії визначили одну з головних проблем галузі в Миколаєві.

Артем Ващиленко, директор ТОВ «Центр підтримки бізнесу», говорить:
- Проблемою номер один , та, яка вже обговорювалась протягом року, і  яку, я бачу сьогодні, планується сьогодні продовжити обговорення , і вже є практичні напрацювання – це, перш за все,  підготовка кадрів, підготовка виробничих кадрів. Це спільна проблема для більшості підприємств, які сьогодні працюють в галузі суднобудування.

 Аби подолати кадровий дефіцит, учасники кластеру відкриватимуть фахові навчальні центри.


Автор: В. Степанов

Оператор: І. Чорний